Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 (edytowany) Witam mam problem wkładam do nagrywarki płytę wszystko poprawnie się formatuje kopiowane są pliki windowsa windows przechodzi do drugiego etapu po czym akceptuje licencje i piszę instalacja zostanie ukończona za około 39 minut . Po czym wyświetla się panel instalowania urządzeń pasek dochodzi do połowy następnie ekran w monitorze robi się czarny albo się zawiesza nie idzie dalej. Pomocy nie wiem co zrobić . Pasta termoprzewodząca została wymieniona . Edytowano Lipiec 27, 2012 przez Dominik Wilk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 Znów to samo... Sprawdź w ustawieniach dysków w BIOSie czy przypadkiem dysk, na którym instalujesz system nie pracuje w trybie AHCI. Jeśli tak - wyłącz ten tryb. Metoda alternatywna: poszukaj (np. na torrentach) przerobionego XPka z paczką sterów i możliwością instalacji na dyskach pracujących w trybie AHCI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 a powiesz mi jak to sprawdzic ? w tym biosie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 (edytowany) A może płyta jest porysowana ? (miałem taki przypadek) zrób sobie kopie instalki windowsa i nagraj na płytę i spróbuj z niej zainstalować. Może też być wina z jakimś podzespołem np. ram,płyta główna ( spalony kondensator ale to raczej komputer by się nie podnosił ale sprawdz ) . Edytowano Lipiec 27, 2012 przez xSIX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 Wiesz komputer jest nowy więc mało prawdopodbne że jest coś uszkodzone . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 Wiesz komputer jest nowy więc mało prawdopodbne że jest coś uszkodzone . Mhm rozumiem a płyta windowsa jest nowa nie używana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 Płyta na pewno działa bo wykonywałem reinstalację na jednym komputerze a tu nie działa sata port 1 sata port 5 mam ustawione na IDE oba a nie na AHCI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 (edytowany) a moze to wina karty graficznej nie mam pojecia Edytowano Lipiec 27, 2012 przez xSIX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 d.v - jak by były problemy ze sterownikami ahci to by mu wgl dysku nie znalazło. spróbuj z innej płyty, albo z pendrive. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 z Pendrive nie daje rady ale ok spróbuję zainstalować innego windowsa . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 (edytowany) Skoro komp jest nowy to w ogóle (@Kszysiu: tak to się pisze, a nie "wgl") nie widzę sensu instalowania XP. Przestarzały system, dla którego już nie ma wsparcia na nowej maszynie uważam za nieporozumienie. Nowy sprzęt, nowy system, póki co siódemka, a już niedługo Win8. Choćby sam brak obsługi DirectX 10/11 w XP eliminuje go z użytku na nowych komputerach, nie wspominając o innych brakach tego systemu. Był świetny 7, 5 czy nawet 3 lata temu (ze względu na niedoróbki Visty), ale odłóżmy go w końcu do lamusa, gdzie jego miejsce, razem z Win 95, 98, ME czy 2k. Edytowano Lipiec 27, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 d.v - ale ta zmiana systemu może powodować pewne dodatkowe wydatki... które może chce na razie odłożyć w czasie. Mógłbyś podać konfigurację komputera? może to nam coś podpowie... a pro po tego "wgl" - nie wiem skąd mi się to wzięło. Staram się to od jakiegoś czasu "zwalczyć", ale jak widać czasem tego użyję i nie poprawię przed wysłaniem posta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 Ok a więc zasilacz : COOLERMASTER eXtreme Power 500W PFC 6-PIN dysk: WD Caviar Blue 250GB płyta główna : ASUS M5A78L-M LX ram : GOOD RAM DDR3 2GB Procesor Amd 4 rdzeniowy taktowanie 3,4 tyko teraz nie mogę znaleźć numeru seryjnego karty graficznej nie kupowałem bo jak twierdzi informatyk jak na razie na zintegrowanej windowsa 7 się odpali . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 Czyli sam składasz tego kompa czy jak? a pro po tego "wgl" - nie wiem skąd mi się to wzięło. Staram się to od jakiegoś czasu "zwalczyć", ale jak widać czasem tego użyję i nie poprawię przed wysłaniem posta. A propos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 (edytowany) Nie dostałem go od znajomego ale bez karty graficznej jak zauwarzyłem. Jest tyko zintegrowana . Edytowano Lipiec 28, 2012 przez Dominik Wilk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 Ok a więc zasilacz : COOLERMASTER eXtreme Power 500W PFC 6-PIN dysk: WD Caviar Blue 250GB płyta główna : ASUS M5A78L-M LX ram : GOOD RAM DDR3 2GB Procesor Amd 4 rdzeniowy taktowanie 3,4 tyko teraz nie mogę znaleźć numeru seryjnego karty graficznej nie kupowałem bo jak twierdzi informatyk jak na razie na zintegrowanej windowsa 7 się odpali . To Ty pisałeś do mnie na ght w sprawie instalacji? Jak tak to zapodaj tutaj filmik z przerwy w instalce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 (edytowany) Tak ja Pierwsza część : http://www.youtube.com/watch?v=i4MkyJ1VFD0&feature=youtu.be druga część Z tego wynika to że coś jest w zintegrowaną karta graficzną czy jak podepne karte graficzną problem zniknie ? Edytowano Lipiec 28, 2012 przez Dominik Wilk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 spróbuj pożyczyć od kogoś jakąś kartę graficzną.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 Wiesz co koledzy nie mają takich kart jak do tej potrzeba . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 nikt nie ma grafiki na pci-e?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 No ale nie każda karta graficzna wejdzie do mojej płyty głównej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2012 No jak masz tylko PCI-E to karta AGP nie wejdzie (i na odwrót). Po tych kilku postach widać niestety Twoje braki w podstawowej wiedzy na temat PieCów. Idź z tym kompem do jakiegoś serwisu albo zaproś do siebie kogoś bardziej kumatego w temacie, bo my Ci chyba nie pomożemy, skoro nawet nie wiesz co masz w bebechach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Wilk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Witam może i nie posiadam doświadczenia ale czy karta graficzna zintegrowana może być zepsuta jeżeli nawet ubuntu nie chce się odpalić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2012 Ubuntu jest bardzo wyczulone na sprzęt jeżeli masz coś uszkodzone to nie ma opcji żeby się zainstalował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach