Gość thetox Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 Mam auto po wypadku do sprzedaży dzwonił do mnie gościu z odległości 400km odemnie, chce kupić auto powiedział ze przyjedzie po to jego kierowca lawetą a jego samego nie będzie i czy umowa kupna sprzedaży może być na jego ojca? zapytał ja powiedziałem tak bo nie ma to chyba różnicy na kogo? tylko będzie kierowca z umową jedna dla mnie jedna dla niego. Czy mogę w ten sposób spisać umowę? czy to ma znaczenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 Nie to forum. I przeedytuj trochę tekst, bo ciężko się czyta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ittw 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2012 (edytowany) ja na Twoim miejscu bym uważał, ostatnio sprzedawałem samochód i koleś wyjeżdza mi z umową wypełnioną na jakiegoś faceta. Ja go proszę o dowód, on odmawia, więc ja też i wracam do domu. W czym rzecz?. Koleś z umowy prawdopodobnie nie istnieje albo to słup. W każdym razie kupujący sprzeda auto na częsci, nie zapłaci podatku, nie przerejestruje go, nie wycofa polisy. Ja nie zamierzałem brać udziału w przekręcie i być ciąganym po urzędach/firmach ubezpieczeniowych. Edytowano Lipiec 27, 2012 przez ittw (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach