Teemwu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2012 (edytowany) Witam. Od kilku dni mam zarejestrowanych kilka domen w OVH (com, net, info), chciałem je połączyć z usługą Windows Live Admin aby móc korzystać z poczty hotmail we własnej domenie. Prawidłowo ustawiam rekordy MX, a wszystkie domeny ciągle wiszą na: Status: Pending changes It may take a few minutes to complete the changes to your service. Please check back later. Trwa to już kilka dni, co nie jest chyba normalne. Domeny, które mam zarejestrowane i utrzymywane w Unixstorm (tylko domeny pl) przechodzą proces aktywacji bez problemu w ciągu kilkudziesięciu sekund. Czy ktoś miał podobny problem z OVH? Support odpytał serwer i stwierdził, że rekord jest ustawiony prawidłowo. Może w przypadku OVH jest jakiś haczyk, który trzeba odczepić? Próbowałem nawet przekierować domeny z OVH na dns'y Unixstorm i potem zmienić rekord MX po stronie Unixstorm, ale nie przyniosło to rezultatu. Edytowano Lipiec 26, 2012 przez Teemwu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzecho 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2012 Najszybciej będzie jak zapytasz bezpośrednio w ovh, to ich system ich komunikat. Przy okazji przetestujesz support:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Teemwu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2012 System jest Micrososftu - to komunikat systemu Windows Live Admin. Supportu OVH pytałem - Support odpytał serwer i stwierdził, że rekord jest ustawiony prawidłowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2012 A rekord txt/spf ustawiłeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Teemwu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2012 A rekord txt/spf ustawiłeś? Tak. Po pewnym czasie sądziłem, że to pomoże, ale nic nie dałem - poza tym te domeny z Unixstorm, które aktywowałem ustawiałem bez txt/spf. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2012 Podaj nazwy tych domen. Ze szklanej kuli już nic więcej się nie wywróży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach