tobe 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2012 (edytowany) Witajcie, otóż zainstalowałem proftpd przy DirectAdmin metodą pewnie wielu znaną: wget http://files.directadmin.com/services/customapache/proftpd-1.3.3f.tar.gz tar xvzf proftpd-1.3.3f.tar.gz cd proftpd-1.3.3f install_user=ftp install_group=ftp ./configure --prefix=/usr --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/run --mandir=/usr/local/man --without-pam --disable-auth-pam --enable-nls --with-modules=mod_ratio:mod_readme:mod_tls LDFLAGS=-static make make install sprawdziłem telnet: root@330dev:~# telnet 92.43.112.26 21 Trying 92.43.112.26... Connected to 92.43.112.26. Escape character is '^]'. 220 ProFTPD 1.3.3 Server ready. 421 Login timout (120 secounds): closing control connection Connection closed by foreign host. Jak się okazuje, wszystko działa - co w efekcie końcowym? nie można zalogować się do FTP aby np. wgrać spolszczenie dla DirectAdmin lub też do plików głównych maszyny. Wpisywałem host = adres IP, użytkownika root, admin i hasło główne serwera, directadmina i nic nie działa. Status: Łączenie z 92.43.112.26:21...Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną... Odpowiedź 220 ProFTPD 1.3.3 Server ready. Polecenie: USER admin Odpowiedź 331 Password required for admin Polecenie: PASS ******** Odpowiedź 530 Login incorrect. Błąd: Błąd krytyczny Błąd: Nie można połączyć się z serwerem / edit / Kurza twarz, proszę o zamknięcie. Jaki był problem? nie łączymy się przez FTP lecz SFTP (np. w FileZilla). Polecam zatem pobieranie z adresu DirectAdmin. Edytowano Lipiec 25, 2012 przez tobe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2012 Używaj custombuild do zainstalowani proftpd i innych rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach