mirelka 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 Witam, Mam takie pytanie (może głupie,ale...). Chce wykupic domenę w az.pl. Jest tam rozróżnienie na "klient indywidualny" i "firma". Wiem czym się różni firma od klienta indywidualnego , ale nie wiem czy np moge wykupić domenę dla klientów indywiduanych jeśli domeny tej bedzie używać firma? Może mi ktoś wytłumaczyć czy mogę tak zrobić ? No i jaka jest różnica miedzy wykupieniem domeny dla firm a dla klientów indywidualnych oprócz ceny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 Przy zamówieniu na firmę należy podać REGON firmy i jej NIP. Przy osobie indywidualnej NIP i (chyba) PESEL. Różnica będzie taka, że potem w whois będzie napisane: domena firmowa, domena indywidualna (czy jakoś tak). No i jeszcze różnica w cenie chyba (ale to o kilkadziesiat zlotych). Ogólnoprzyjete zasady sa takie. Firmy rejestruja firmowe, osoby prywatne jako klienci indywidualni. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mirelka 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 dzięki za wyczerpująca odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach