xSIX 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2012 Witam panowie otóż sprawa wygląda następująco posiadam w domu 2 komputer z którego chce zrobić serwer na testy i tak mam już tam zainstalowanego Debianka 6 jest tam chwilowo środowisko graficzne no i chodzi o to że jak postawie np. serwer Cs 1.6 to nie wiem jak z nim się połączyć biorę IP tego PC i wgl nie łączy mi a może to ip które mi przydziela ruter? naprawdę nie mam pojęcia; ( jak wpisuje ip tego pc na jakiejś www to pokazuje mi że te ip jest w sieci lokalnej i dupa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2012 Musisz się łączyć przez wewnętrzny adres czyli np. 192.168.1.100. Sprawdź jaki adres nadaje router, a jak chcesz się łączyć z zewnątrz to przekieruj porty na routerze na adres tego komputera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
B0FH 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2012 jak chcesz ze strony internetu to DMZ na routerze musisz ustawic lokalne IP, które zobaczysz po przez ifconfig i prawdopodobnie bedzie to interfejs eth0, więc ifconfig eth0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach