d 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 Witam, mam plan na stworzenie serwisu o opgrogramowaniu Open Source. Chyba nie istnieje polski odpowiednik. Artykuły, newsy i download przewidywany. Jeżeli ktos chce pomóc ( webmaster, pomoc na forum, badz redaktor)prosze o kontakt GG:7800308 badz email: osc@root-server.nazwa.pl Tu takie "coś":www.root-server.nazwa.pl Potrzebny sponsor na domene (zarezerwowana osc.org.pl - 30zł) i serwer (w nazwa.pl - 60zł) - ale nie jest to prośba o sponsora ale o pomoc wiec prosze nie usuwać Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 Chcesz robić polski odpowiednik sourceforge ? Kiedyś z grupa programistow probowalismy cos takiego stworzyc - ale z pewnych wzgledow projekt padl, i nie podolalismy pozniej z powroceniem do prac No nic, chetnie zobacze jak to bedzie wygladac Ale jesli chcecie robic to o czym ja mysle to raczej nie wystarczy serwer w nazwa.pl ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 nie sourceforge raczej nie... Nie no uśmiechnołem sie jak to przeczytałem Raczej cos mniejszego - download - zeby nie szukac po USA, newsy moze żródełka no i forum:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 Widac, za bardzo nie masz pomyslu, a cos chcesz zrobic. Jesli ktos juz sie zajmuje takimi rzeczami, ze potrzebuje skryptow/oprogramowania OS, to za zwyczaj zna sie na internecie. A na 100% zna adres google.pl i umie z niego korzystac. Watpie, zebys mial mozliwosci przebic hotscripts.com. Wiec po co robic w sieci cos w tym stylu, tyle, ze z 50x mniejszymi zasobami i sporo gorzej aktualizowane. Pamietaj, ze taki serwis to nie jest jednorazowy wysiłek. Kazdy skrypt ma tak z 1-2 w miesiacu jakies patche. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 Ale Open Source to nie tylko skrypty - np. wezmy pod uwage inne askpety programowania. www.devmaster.net polecam - spora baza opensource'wych bibliotek/silnikow graficznych. I nikogo nie chce "przebijac" Pozdrawiam -- edit: Widac, za bardzo nie masz pomyslu, a cos chcesz zrobic. Serwis z newsami o Oprgramowaniu Open Source - nowe wersje, nowy software, inne "atrakcje" Download, Artykuły o OS. Forum To tak w skrócie - nie wszystko od razu - nie jestem takim geniuszem jak wielu użytkowników tego forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Mikołajski 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 Najpierw zbierz spory zespół ludzi, którzy: - znają się na rzeczy (czyli różnych grupach oprogramowania Open Source); - potrafią pisać teksty - z sensem i bezbłędnie; - chcą pisać za darmo; - będą gotowi poświęcać codziennie godzinę (i więcej) serwisowi; - będą odpowiedzialni za słowo; Jak już będziesz miał taki zespół, to zacznij przydzielać zadania i wybierać soft, który będziecie monitorować i opisywać. Dzięki temu każdy będzie miał swoją działkę i będzie mógł skupić się na wąskim odcinku. Jeśli spełnicie powyższe warunki, serwis będzie aktualizowany codziennie i teksty będą na przyzwoitym poziomie, to w ciągu pół roku będziecie mieli PR5 i sporo publiczności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 Po to właśnie jest ten temat:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Mikołajski 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 Czyli tutaj chcesz ich znaleźć? IMHO to mocne ograniczenie się w wyborze, bo tutaj raczej nie siedzą ludzie od OpenOffice czy innego GIMP-a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 Napisz na paru forach zwiazanych z ta tematyka (o ile taki istnieja bo sie tym nie interesowalem), przedstaw ciekawy plan na serwis, i powinienes znalesc redakcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 Miałem nadzieje z 2400 userów znajdzie sie ktos zainteresowany:) Oczywiścice zaraz zaczne piiiisac:) Pozdrawiam, DS ps. IPB YEAH! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach