pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2012 (edytowany) witam! ostatnio coś się stało i... od razu po włączeniu MySQL 2 procesy zjadają po 50% CPU... myślałem że to może problem generowany przez "kogoś" jednak po wyłączeniu wszystkich usług oprócz MySQL na serwerze nadal procesy cały czas działają. SHOW PROCESSLIST daje rezutlat: +-----+------------+-----------------+------+---------+------+-------+------------------+ | Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info | +-----+------------+-----------------+------+---------+------+-------+------------------+ | 12 | mail | localhost | mail | Sleep | 16 | | NULL | | 219 | root | localhost | NULL | Query | 0 | NULL | show processlist | +-----+------------+-----------------+------+---------+------+-------+------------------+ Ktoś ma pomysł co w czym może tkwić problem? Pozdrawiam, Piotr ----------------------------- OK - restart maszyny pomógł...120dni uptime jednak coś "szkodził"... Edytowano Lipiec 5, 2012 przez pietrovek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2012 Restart maszyny nie rozwiązuje problemu, tylko odsuwa go w czasie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzimi_ 7 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2012 doświadczyłeś pewnie leap seconds bug. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2012 doświadczyłeś pewnie leap seconds bug. Raczej słabo napisanego kodu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2012 (edytowany) edit poczytałem zrozumiałem...pewnie miałem faktycznie problem z tą sekundą...sam hetzner (gdzie mamy maszynę) wydał notkę: https://www.yuri.org.uk/~murble/hetzner-power.txt Edytowano Lipiec 6, 2012 przez pietrovek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach