xorg 693 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Hey. W drodze szykuje się nowy portal, w którym treść będzie generowana przez użytkowników - będą to pliki graficzne (nie, nie żadne kfejki i inne ścierwa). Zastanawia mnie sposób zapisywania dodawanych plików przez użytkowników - docelowo może być to kilka tysięcy plików dziennie. Ktoś coś z doświadczenia może powiedzieć? Myślałem, aby codziennie tworzył się nowy folder i do niego zgodnie z datą byłyby wrzucane zdjęcia - czy to dobre rozwiązanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajgeer 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Myślę, że hierarchia katalogów rok/miesiąc/dzień byłaby w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
migus 10 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 only noSQL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2012 Najlepiej w takich wypadkach sprawdza się to co zaproponował Tajgeer + oczywiście hashowanie nazw plików (ewentualnie zachowanie oryginalnej nazwy z dodanym hashem lub timestampem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach