peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2012 Można ku potomnym jakieś informacje co było problemem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2012 Problemem był przede wszystkim apache na domyślnym configu i brak cache, ale doszło i trochę innych rzeczy, które wiele wprowadziły dobrego ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2012 A jak rozwiązaliście problem MYSQL'a ? To mnie ciekawi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2012 Jaki problem? Po zastosowaniu cache i cloudflare problemu żadnego nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2012 Jaki problem? Po zastosowaniu cache i cloudflare problemu żadnego nie było Chyba nie na dobre wyszło korzystanie z cloudflare, bo na stronie autora tematu wchodzę na kolejną podstronę i wyświetla mi się poprzednia, coś z cache skopaliście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2012 Mój serwis przy podobnym ruchu wytrzymuje na vps 5 od vihost. Serwer apache i włączone cachowanie. Przy 2500 online wg google analytics strona się dobrze trzymała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2012 (edytowany) @lanceq SOA#1... @up, tak doradzili ludzie z wht i tak jest. Ja myślę, że perspektywicznie to dobry wybór Edytowano Lipiec 11, 2012 przez theqkash (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2012 No właśnie, wordpress niby darmowy, ale długofalowo utrzymywanie go kosztuje więcej niż zlecenie dedykowanego skryptu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2012 @up, w obecnej chwili myślę, że sam ten serwis przy obciążeniu takim jak obecnie spokojnie by się "zmieścił" w średniej klasy VPSie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2012 Po-land jest na czystym apache bez nginx takie małe sprostowanie. No cóż gdybym wcześniej wlazł na forum pomógłbym autorowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2012 Po-land jest na czystym apache bez nginx takie małe sprostowanie. No cóż gdybym wcześniej wlazł na forum pomógłbym autorowi Czemu Apache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2012 Bo nie nginx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2012 Czemu Apache? Najwidoczniej ma na tyle dopracowany system keszowania, że może lecieć na apaczu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nebada 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2012 Ładna graficznie strona. Po-land też zaczynał na wordpressie, na hostingu z 1and1. To dopiero były jajca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach