draker 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2012 Witam Korzystam z Nginx'a oraz php5-fpm. Posiadam jeden skrypt php, który wykonuje się ponad dwie minuty (pobieranie plików z zewnętrznego serwera i ich zapisywanie). Na Litespeedzie i jego php wszystko działało komfortowo, lecz po przejściu na nowy webserwer tak już nie jest. Po 60 sekundach od "odpalenia" skryptu występuje błąd 504 Bad Gateway Time-out. Nie wiem już, co trzeba zmienić, bo chyba konfiguracja jest OK. w php.ini mam max_execution_time i max_input_time ustawione na 180s. W /etc/php5/fpm/pool.d/ - request_terminate_timeout = 180s. Więcej porad w Google nie znalazłem. W logach php-fpm nie ma niczego dziwnego, pisze tylko, że loguje długi request i tyle. Natomiast w error.log nginx'a jest tylko to: [error] 17644#0: *7433786 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading response header from upstream, client: 178.42.218.87, server: modbase.pl, request: "POST /download/wyslij-plik HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://127.0.0.1:9000", host: "modbase.pl", referrer: "http://modbase.pl/download/wyslij-plik" Gdzie szukać powodu błędu? Wydaje mi się, ze to chyba php-fpm odpowiada za te timeouty, ale już niczego nie znalazłem w konfiguracji. Oho, temat założony zbyt szybko. Całkowicie źle szukałem, to jednak nginx odpowiadał za tego timeouta. Teraz moja konfiguracja nginx'a (konkretnie odpowiadająca za pliki php) wygląda tak i jest OK: location ~ .*.php$ { fastcgi_connect_timeout 180; fastcgi_send_timeout 180; fastcgi_read_timeout 180; [...] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach