x1349 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2012 (edytowany) Witam Potrzebuje jednorazowej pomocy przy serwerze opartym na windowsie 2008. Jest to kimsufi 24g ( i7 920 + 24gb ram). Mam na nim zainstalowany windows 2008 datacenter w wersji trialowej. Do swoich testów muszę zainstalować windows 2008 32bit datacenter trial w virtualboxie (inna metoda wirtualizacji odpada). Ściągnąłem iso ze strony microsoftu, stworzyłem maszynę ale instalacja za każdym razem zawiesza się na 89% przy "expanding files" i w tej kwestii potrzebuje pomocy tj. zainstalowania na jednej maszynie w virtualboxie windowsa 2008 datacenter w wersji trialowej. Zainteresowane osoby proszę o PW z orientacyjnym kosztem wykonania usługi Pozdrawiam Edit: LANcaster - dzięki za uwagę Budzet - nie mam pojęcia ile taka usługa może kosztować więc budzet nie jest sztywny - zapraszam do składania ofert. Strzelam, że przedział 50-100 pln będzie odpowiedni. Edytowano Lipiec 1, 2012 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2012 A nie lepiej użyć Hyper-V? Ściągnij może inną wersję ISO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
x1349 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2012 Mam zainstalowaną wersje 32 bitową więc hyper v nie przejdzie - próbowałem inne iso i to samo.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2012 Spróbuj zamontować jako napęd wirtualny i od nowa przeprowadzić instalację, wskazując na napęd DVD/CD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2012 http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=764b531e-4526-4329-80b5-921fd3297883&displaylang=en Jest to co prawda wersja enterprise, ale w twoim przypadku funkcje pokryją się z tymi udostępnianymi przez Datacenter. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach