kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2012 (edytowany) Niektóre firmy z tym forum żyją bardziej lub mniej przyjaźnie. Ale nic chyba nie przebije OVH. (załącznik) Edytowano Czerwiec 26, 2012 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2012 Pomyśl logicznie, a potem napisz. Poczytaj też o http://pl.wikipedia.org/wiki/Phishing Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2012 Przechodząc z dowolnej zewnętrznej domeny otrzymamy taki sam alert...to samo jest pocztą etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2012 (edytowany) Nie wspieram działania forum webhostingtalk.pl Edytowano Styczeń 15, 2013 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2012 (edytowany) Właśnie phishing ma się dużo do zaistniałej sytuacji. Bywa, że (jeśli dasz się nabrać) wpisujesz dane logowania na obcej stronie, po czym "jakiś błąd" i ponownie musisz wpisać dane logowania, tym razem po przekierowaniu już na prawdziwą stronę logowania, lub też zdarzają się inne podobne sytuacje. OVH informuje Cię, że właśnie z jakiejś obcej strony na ich stronę logowania trafiłeś, i że powinieneś uważać. Oczywiście czasem to nadgorliwość, ale widocznie OVH wyznaje zasadę "better safe than sorry / przezorny zawsze ubezpieczony". Banki też zawsze ostrzegają, aby nie klikać w zewnętrzne linki prowadzące do ich strony logowania (czasem prawdziwej, czasem rzekomo prawdziwej). Edytowano Czerwiec 27, 2012 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2012 no tak...ale w ogóle dziwny pomysł...że OVH miałoby się przejąć WHT bez urazy ale nie ta skala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2012 no tak...ale w ogóle dziwny pomysł...że OVH miałoby się przejąć WHT bez urazy ale nie ta skala Pomyśl logicznie. To automat. Każda strona jest uznawana za szkodliwą, a automat dodatkowo pewnie bardziej wyczulony na wszystko z zewnątrz co w adresie ma ovh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2012 Pomyśl logicznie. To automat. Każda strona jest uznawana za szkodliwą, a automat dodatkowo pewnie bardziej wyczulony na wszystko z zewnątrz co w adresie ma ovh. nie zrozumiałeś mnie...chodziło w ogóle o pomysł że OVH mogłoby taki komunikat ustawić tylko względem WHT... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2012 Z tego co wiem, to polski oddział OVH na bieżąco czyta opinie o sobie na WHT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2012 być może jestem w błędzie po prostu tak mi się wydaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2012 nie zrozumiałeś mnie...chodziło w ogóle o pomysł że OVH mogłoby taki komunikat ustawić tylko względem WHT... Po co mieliby to robić? To zwykłe zabezpieczenie przed phishingiem. Temat powinien do kosza polecieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach