peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 Witam, postanowiłem nie zakładać tego samego tematu bo problem z pocztą i DNSami jest jednakowy, próbuję zainstalować ispconfig z tego poradnika: http://www.howtoforge.com/perfect-server-debian-squeeze-debian-6.0-with-bind-dovecot-and-nginx-ispconfig-3 Będę to robił już 2 raz i zawsze miałem jakiś problem z nadawaniem dns'ów tak aby mieć własne dns'y, żebym mógł robić subdomeny od razu na VPS'ie, oraz żeby poczta wychodząca i przychodząca działała, wydaje mi się że wcześniej popełniłem błąd bo zamiast robić coś innego to ja po prostu przekierowałem domenę rekordem A na IP VPS'a, stąd moje pytanie, jak mam przekierować moją domene tak aby: - działa poczta prawidłowo wychodząca i przychodząca - własne dnsy typu ns1.lanceq.eu, ns2.lanceq.eu - możliwość robienia subdomen od razu z VPS'a I czy potem trzeba coś dodatkowo konfigurować przed przystąpieniem do poradnika jak już prawidłowo przekieruję domene. Moja domena: lanceq.eu, znajduję się w az.pl VPS IP:37.28.155.244, vps znajduje się w vipower.pl Mam nadzieję że podałem wszystkie informacje, pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach