Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 (edytowany) Witam Poszukuję VPS'a o podobnych specyfikacjach: HDD: ~100GB Ram: 256-512Mb Łącze 100Mbit, super byłoby 1Gbit Transfer: Im więcej tym lepiej, minimum 1TB Nie oczekuję serwera w Polsce. Do 50zł/miesiąc. Pozdrawiam. Edytowano Czerwiec 23, 2012 przez Liar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 Pod jakie zastosowanie ma być ten serwer, gierka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 (edytowany) Pod jakie zastosowanie ma być ten serwer, gierka? Nie, nie. Trzymanie danych i udostępnianie bezpośrednio z serwera dla użytkowników, dlatego potrzeba mi dużo transferu. Myślałem czy by nie wziąć Kimsufi 2G, co Wy na to ? Edytowano Czerwiec 23, 2012 przez Liar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Causen 76 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 yhm, 100 gb dysku twardego i 256-512 ramu pod gierkę. No rzeczywiście. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 yhm, 100 gb dysku twardego i 256-512 ramu pod gierkę. No rzeczywiście. Słyszałeś o gierkach przeglądarkowych? OT: i tak przy okazji Causen, przestań wchodzić do mnie na PW i spamować bo zostaniesz zaraportowany do administracji. Nie, nie. Trzymanie danych i udostępnianie bezpośrednio z serwera dla użytkowników, dlatego potrzeba mi dużo transferu. Te 50 złotych to trochę mało jak na takie parametry serwera. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 Słyszałeś o gierkach przeglądarkowych? OT: i tak przy okazji Causen, przestań wchodzić do mnie na PW i spamować bo zostaniesz zaraportowany do administracji. Te 50 złotych to trochę mało jak na takie parametry serwera. Jedyne czego potrzebuję to transfer i dysk. Pchać się na kimsufi 2g ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 Pchać się na kimsufi 2g ? Nic tańszego nie znajdziesz. Pamiętaj tylko, że tam jest jeden dysk, nie zrobisz RAID`a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 Nic tańszego nie znajdziesz. Pamiętaj tylko, że tam jest jeden dysk, nie zrobisz RAID`a. A oferty indywidualne ? Stworzyłby mi ktoś taki pakiet ? Niezbyt opłacalne to by było dla firmy chyba ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 (edytowany) A oferty indywidualne ? Stworzyłby mi ktoś taki pakiet ? Niezbyt opłacalne to by było dla firmy chyba ? Dla użytkowników WHT mamy kod promocyjny: WHT Serwer VPS80 miałbyś 30% taniej: http://www.mzone-net...index.php?d=vps Niezbyt opłacalne to by było dla firmy chyba ? Dla bezpieczeństwa lepiej mieć raid, jednak Twój budżet nie jest zbyt wysoki. Poczekaj być może jeszcze inne firmy się odezwą i dostaniesz jakąś fajną ofertę. Edytowano Czerwiec 23, 2012 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 Ann.pl ma dość dużo transferu jak na VPS, z dyskiem może się dogadasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 A jakieś zagraniczne VPS ? Możecie coś polecić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 Tu poszukaj: http://www.lowendbox.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 Na lowendbox już szukałem. Na WHT.com znalazłem 2 oferty, jednak mało opinii, a nie za bardzo chcę ryzykować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 84 złote za 80GB dysku to jest za drogo dla Ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 84 złote za 80GB dysku to jest za drogo dla Ciebie? Nie, nie jest drogo, lecz polska lokalizacja za bardzo mi nie odpowiada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 Serwer jest w Niemczech, nie w Polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nmar 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2012 (edytowany) A jakieś zagraniczne VPS ? Możecie coś polecić? 100gb dysku za 50 zł to chyba nigdzie nie znajdziesz, nawet za granicą. W edis.at masz całkiem ciekawy VRS ADVANCED, który na polskie kosztuje juz z podatkiem vat około 56 zł - 44 gb dysku, 6TB transferu, 1536 mb pamięci. Mają też ofertę i z 100gb dyskiem, kosztującą na polskie 87,09 zł gdzie oferują 10 TB transferu W Polsce nic lepszego, ba nawet podobnego nie znajdziesz jeśli chodzi o transfer Edytowano Czerwiec 24, 2012 przez Nmar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 W Ogicom hosting VPS 100 GB, łącze 100 Mbps - cena wg suwaków to 73 zł netto, ale jak napiszesz na priv'a to dam Ci kod rabatujący o 20%, to będzie wówczas 58,40 zł netto. Lokalizacja w Poznaniu. Oczywiście root VPS, a przestrzeń na macierzy sprzętowej RAID 10 - SATA. To tylko kilka złotych drożej niż wspomniane 50 zł, ale za to dobra lokalizacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 (edytowany) Jeżeli odpowiada Ci francja jako lokalizacja to na łączu 1 Gbps bez limitu transferu mogę zaproponować: 1 GB ram (gwar) , burst do 2 GB 1 rdzeń 3,1 GHz procesora 200 GB miejsca Cena 60 zł brutto / msc Edytowano Czerwiec 25, 2012 przez glanpolnet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hd-it 18 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 (edytowany) Tak z ciekawości jakie wy dyski stosujecie jesli jesteście w stanie zaoferować vps-a o pojemności 100GB za 50 PLN netto? Bo dla mnie wymagania w tej cenie to jest coś nierealnego. Edytowano Czerwiec 25, 2012 przez hd-it (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 Jeszcze masz opcje kimsufi vps: http://www.kimsufi.pl/vks/index.xml 100GB miejsca i 73 brutto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 Do równych 50 zł nie udało się zejść, ale w maszynie, którą tutaj proponujemy są dyski SATA 7200 rpm, w macierzy RAID 10. Nie byłyby to dyski SAS, ale w wymaganiach podano, że ważne są tylko transfer oraz pojemność. Przepływność portu do 100 Mbps, a nie 1 Gbps, to może także robić różnicę. A cenowo - może po prostu duży operator może więcej - np. uzyskuje dobre ceny sprzętu, ma lepszy overbooking zasobów ze względu na skalę, ma lepsze ceny u operatorów telekomunikacyjnych, o wiele niższy koszt jednostkowy obsługi Klienta - utrzymania zapasów części itp - hosting bardzo dobitnie pokazuje, na czym polega ekonomia skali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cezary188 40 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 Edis.at 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liar 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 25, 2012 Znalazłem co szukałem, dziękuję wszystkim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2012 Powiedz gdzie, bo takie oferty nie są często spotykane (duży dysk i transfer za małe pieniądze na VPSie). 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach