baciarek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 Witam ponownie Muszę przejść na dnsy OVH i najlepiej nie takie jak oni chcą dns1 to nazwa maszyny tylko np. takie: dns101.ovh.net ns101.ovh.net Teraz mam direct admin i dnsy ns1.baciarek.pl i ns2.baciarek.pl W domenach już pododawałem dnsy ovh, ale w panelu domeny ovh nie chce przyjąć powyższych dnsów. Pisze, że : Strefa SOA dla domeny autokoncern.pl nie jest dostępna na serwerze dns: dns101.ovh.net no i pewnie coś na serwerze będę musiał pozmieniać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDSL 15 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 (edytowany) rekordy poustawiaj lub iptables odblokuj port 53 Edytowano Czerwiec 20, 2012 przez xDSL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2012 Więc na domenie panelu ovh trzeba było odpalić strefę dns na domyślną i po jakimś czasie w panelu pojawiły się błagania programu o zmianę dnsów na te domyślne. Zmieniłem. Więc tutaj problem rozwiązany. Teraz mam dodatkowe pytanie w direct admin obecnie forum ze stopki niby funkcjonuje i who is pokazuje dnsy ovh Ale chciałem dopytać czy nie dodałem nic nadmiarowo, tzn. na domenie autokoncern w użytkowniku 1. dodałem dns101.ovh.net A 213.251.188.145 ns101.ovh.net A 213.251.128.145 2. usunąłem stare własne dnsy 3. dodałem autokoncern.pl. NS dns101.ovh.net autokoncern.pl. NS ns101.ovh.net czy jest w sam raz czy coś za dużo pozmieniałem ? Reszta oczywiście już dotyczy IP na którym pracuje domena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2012 Edit Jednak nie działa, może ktoś pomóc w temacie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach