Gligamesh 2 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2006 Witam mam taki mały problem (windows w domu) z phpMyAdmin używam wersji 2.6.3 (rc1) ale jakiej bym nie wgrał jest to samo, chodzi o to że wszystkie języki są tylko UTF-8 mimo że plik polish-iso-8859-2.inc instnieje i jest na swoim miejscu. Dodatkowo pojawiło się coś czego przedtem nie bylo "metoda porównywania napisów" "System porównań dla połączenia MySQL:" i tutaj też większość odnosi się do UTF (logiczne) gdzie co naelży zmienić by był ISO ?? bo jakąs się nie doszukałem albo byłem zaspany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2006 Ale po co? Przecież UTF to tylko kodowanie myadmina i wyświetla się poprawnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gligamesh 2 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2006 no nie do końca jak wprowadzisz dane w utf to sobie potem wyswietlaj w iso ;] BTW: poradzilem sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2006 BTW: poradzilem sobie To moze napisz jak? Moze ktos bedzie mial podobny problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach