Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 Witam, Obecnie trwają promocje w obu firmach (Webh i Ultimahost). Chciałbym zakupić serwer VPS pod grę Minecraft. Jednak mam 2 bardzo kuszące oferty, nie wiem która lepsza. I. UltimaHost.pl - OVZ.8192 Procesor - 4 rdzenie po 2 GHz - nie gwarantowany Procesor na matce - 2x Intel Xeon E5645 (6 x 2.40GHz) Pamięć RAM - 8GB - gwarantowana Dysk - 60GB - SSD Kupuję po prostu jednego VPSa Cena (kod promocyjny): 81.50zł II. Webh.pl Procesor - 4x2.26GHZ - gwarantowany Procesor na matce - Intel Xeon E5520 (4 x 2.26GHz) Pamięć RAM - 8GB - gwarantowana Dysk - 100GB - HDD Tutaj są dwa VPSy na matce. Kupuję obydwa z kodem promocyjnym i za 120zł mam całego dedyka (podałem tutaj już specyfikację dwóch połączonych VPSów). Cena (kod promocyjny): 119.90zł -------------------------------------------- Teraz pytanie - co się bardziej opłaca? Ile serwerów jest w Ultimie na matkę? Jak to będzie w Ultimie z prędkością internetu - w Webh miałbym pełne pasmo 100Mb/s. Poza tym jak z procesorem - w Webh dają mi pełny procesor, lecz jest on gorszy, ma mniejsze taktowanie od Ultimowego, ale za to jest gwarantowany. Zaznaczam że silnik gry (Bukkit) jest w zasadzie półtorawątkowy (1 wątek główny + 1 pomocniczy - dużo mniejsze obciążenie od głównego). Obydwie firmy zgadzają się na stawianie gry Minecraft na ich VPSach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 Lepiej weź webh. Za 120 zł "będziesz miał całego dedyka" , wiec lepiej tam, poza tym masz gwarantowanego procka, a w ultimie nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 Za 120 zł "będziesz miał całego dedyka",... A czemu piszesz w cudzysłowie? Coś tam oprócz tych VPSów jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 1. To chyba Twój temat: http://www.webhostingtalk.pl/topic/37989-serwer-vps-ovz8192-ultimahost-vs-full-webh/ 2. A czemu piszesz w cudzysłowie? Coś tam oprócz tych VPSów jest? - pewnie dlatego, że to podejrzana cena jak za taki serwer. 3. Z Ultimą są czasami dobre kruczki z łączem, wiem z doświadczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 3. Z Ultimą są czasami dobre kruczki z łączem, wiem z doświadczenia. Opowiedz mi o tym, mam tam dwa serwery i nie zaobserwowałem problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 1. To chyba Twój temat: http://www.webhostin...t-vs-full-webh/ Tamten raportowałem jako do zamknięcia, bo się straszny offtop zrobił... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2012 Rozpoczynasz kolejny temat, przecież w już ci opisali co i jak wygląda. Co masz gwarantowane a co nie. Dla mnie temat do zamknięcia. W ostateczności poproś o test lub szczegółowe informacje w każdej firmie i porównaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach