kamilel 22 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 Gdy jeszcze interesowalem sie cpulimit z zebranych informacji wynikalo, ze zabija. Tak samo jak Proces Resources Monitor i CSF z tym, ze tam mozna wlaczyc funkcje aby nie zabijalo tylko informowalo mailem o przekroczeniach. Bo co da zabicie procesu apache jesli po chwili powstanie nastepny children? Trzeba zabic parent, a to wiaze sie z restartem apache przez co czasu cpu procesow userow jest zerowany i nastepne wyniki nie sa juz miarodajne. Masz kase i jestes leniwy wybierz Cloud Linux. Jesli jestes ambitniejszy i interesuja Cie rozwiazania z wieksza swoboda modyfikacji obadaj Cgroups i Cpuset. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2012 Może pomyliłeś z PAMowym limitem cputime, który to po przekroczeniu przez proces określonego czasu cpu faktycznie proces zabija. A cpulimit to od zawsze działał na zasadzie wysyłania sygnałów STOP/CONTINUE w takich interwałach, aby wizualnie efekt był wykorzystania maksymalnie owego %cpu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trustnet 38 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2012 Używam CloudLinuxa z cPanelem. Całość działa stabilnie i dość dobrze limituje. Jak chcesz przetestować jak to działa od strony klienta, to zapraszam do mnie: www.smarthost.pl Wojtek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FilipS 7 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2012 Mam już od tygodnia CL i co mogę powiedzieć: Instalacja banalna i bardzo szybka (zrobienie wszystkiego zajęło niespełna godzinę), serwer jak do tej pory działa stabilnie, a ograniczenia dla użytkowników działają właśnie tak jak chciałem, przez www możesz planować jakie aktualizacje kiedy się zainstalują, ogólnie polecam. Mam tylko jeden mały problem, odkąd zainstalowałem CL wszystko działa szybko i tak jak należy tylko licznik z loadem ześwirował, ale z tym już jakoś sobie poradzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach