Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Witam, Obecnie trwają promocje w obu firmach (webh i ultimahost). Chciałbym zakupić serwer VPS pod grę Minecraft. Jednak mam 2 bardzo kuszące oferty, nie wiem która lepsza. I. UltimaHost.pl - OVZ.8192 Procesor - 4 rdzenie po 2 GHz - nie gwarantowany Pamięć RAM - 8GB - gwarantowana Dysk - 60GB - SSD Kupuję po prostu jednego VPSa Cena: 81.50zł II. Webh.pl Procesor - 4x2.27GHZ - gwarantowany Pamięć RAM - 8GB - gwarantowana Dysk - 100GB - HDD Tutaj po prostu kupuję dwa takie same VPSy (czyli całego dedyka) i dostaję taki sprzęt jak tu wypisałem Cena: 119.90zł -------------------------------------------- Teraz pytanie - co się bardziej opłaca? Ile serwerów jest w Ultimie na matkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Chciałbym zakupić serwer VPS pod grę Minecraft. Najpierw zapytaj obie firmy czy zezwalają na instalacje takiej gry na VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Ultima ma na stronie napisane że się zgadza (pisałem z nimi także na ten temat). A z Webh też pisałem i się zgadzają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 W webh nie dostaniesz dedyk,a a dwa vps'y gdzie jeden kosztuje 119zł, czy w sumie wychodzi 240zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Pisałem z nimi - kody promocyjne - 50% taniej - wychodzi 2 VPSy, na jednej maszynie - czyli dostaję całego dedyka (na takim dedyku są właśnie 2 VPSy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Cena dedyków u nich: http://www.webh.pl/index.php?cmd=sdedic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Z menu maja dedykowane usuniete, wiec nie wiadomo czy oficjalnie sprzedaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Ale zwyczajnie taniej wyjdzie kupując 2 VPSy (tym samym wszystkie na matce) i łącząc je w jednego VPSa. Zgodzili się -.- Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 Tu mają nadal: http://www.moje.webh.pl/cart.php?gid=5 Nie oceniając firmy koszt dedyka ok 400 a vps 120 zł w pierwszym miesiącu a w kolejnym 240 to i tak są ok 50 % w plecy , więc nie licz iż sam będziesz na tym dedyku. Taniej to wychodzi niż kimsufi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 W ultimahost ov.8192 mam 4 rdzenie E5645 2.4GHz. Jest to procesor gdzieś o połowę szybszy od E5520 oferowanego w webh. Do tego w ultimahost masz SSD. Wybór wydaje mi się oczywisty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 I to jest gwarantowane - możesz zawsze tyle użyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 I to jest gwarantowane - możesz zawsze tyle użyć? Pamięci tak, jeśli chodzi o procesor to nie wiem, ale przypuszczam, że też mogę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2012 (edytowany) Bo w Webh cały procesor mam gwarantowany (jak wezmę te dwa VPSy), a w Ultimie nic (piszą że nie ma gwarantowanego CPU) ;/ EDIT: Poza tym wtedy w Webh mam pełne łącze 100Mbit Edytowano Czerwiec 19, 2012 przez Szymoneks12 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach