vet0 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2012 Witam. Jakieś 5 dni temu jakiś bot zarejestrował się poprzez niezabezpieczony skrypt i wysłał kilka tys maili głównie na yahoo i gmail. Gmail zareagował odrazu czego efektem jest to że każdy mail jaki do nich wyślę nie dochodzi. Otrzymuje wiadomość zwrotną w której miedzy innymi jest napisane: Our system has detected an unusual rate ofunsolicited mail originating from your IP address. To protect our users from spam, mail sent from your IP address has been blocked. ' Myślałem, że problem zniknie po kilku dniach, ale niestety nie. Dlatego nie wiem co mam teraz zrobić. Na pewno ktoś miał już taki problem i prosiłbym o porady bo nie mogę z moich skrzynek teraz wysłać potwierdzeń rejestracji na gmaila itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2012 Bez zmiany IP już chyba się nie obędzie. Miałem taką samą sytuację na VPS'ie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach