baciarek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2012 Witam Mam na serwerze 19 adresów IP failover i docelowy. Przy przenosinach na inny serwer powstały 2 problemy z 3 IPkami. 1. Jeden jest dostępny ale dziwnie działa. Domena która dostaje to IP z przedrostkiem www działa na poprzednim IP a bez www na aktualnie przydzielonym. NIe spotkałem się z czymś takim i nie wiem jak z tym walczyć. 2. Przy poprzednich przenosinach za każdym razem trzeba było rozdzielić ręcznie na nowo IP. I tym razem również tak było. Z tym, że na dwóch IP po dodaniu w administratorze, dodaniu do reselera, rozdzieleniu itd. 2 IPki nie pingują. W panelu wszystkko wygląda identycznie jak w przypadku pozostałych IP. Wcześniej pomogało w takiej sytuacji usunięcie całkowite z Direct admin i na końcu usuwałem z eth0:x wadliwego IP i ponowne dodanie IP w panelu. Tym razem taka operacja nie pomaga. W menedżerze ovh jest wszystko ok, adresy te są routowane na główny serwera. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2012 Ad 1. Zrób porządek w strefach DNS. Widocznie na subdomenach zostały Ci stare adresy. Ad 2. Z poprawną maską dodałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2012 (edytowany) dodałem wszystki ipki z maską 255.255.255.255 w dns'ach też jest okej. Nie ma tam innych IP niż to co jest w panelu przydzielone. EDIT: Problem nr 1 rozwiązany - w sumie nie wiem jak, bo jestem z tym tematem od miesiąca nie rzowiżanycm ale po poprzestawianiu kilka razy IP na różne inny w końcu ten o który mi chodzi zaczął działać. Natomiast dalej stoję z niedziałającymi w ogóle dwoma pozostałymi IP Edytowano Czerwiec 17, 2012 przez baciarek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach