Igorek 26 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Mam 2 systemy na laptopie Windows 7 i ubuntu. Miałem 10.04 ale skasowałem i wgrałem najnowsze 12.04, net się tak niesamowicie siebie, wręcz się je......ie. Jak by działał z szybkością 256 kb, czego może to być wina, poczta na interi ponad 2 minuty sę w przeglądarce ładowała co na windowse trwa do 4-5 seukn góra 10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Mam nadzieję, a jak nie to wrócę na starszą wersje, chodź w szkole nie ma problemów z tym systemem na starszych komputerach i tych trochęnowyszych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Miałem podobny problem z Ubuntu i kartą WiFi, transfery bywały na tragicznie niskim poziomie. Wina sterowników karty, po ich wymianie chodzi jak burza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDSL 15 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 MTU dobre jest ? ifconfig eth0 mtu 1492 dla wifi ifconfig wlan0 mtu 1492 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Z natury właśnie ten system 12.04 ma problemy właśnie z przepustowością łącza. lol? Pierwsze szłysze. A mam tą wersje na kilku maszynach. Próbowaleś wyłączyć ipv6 jeśli nie używasz? Nieraz z tym jest problem przy resolvowaniu nazw. Nie wiedzieć czemu system próbuje najpierw po ipv6, które defacto i tak nie jest skonfigurowane w systemie i sieci. Wychwyciłem to kiedyś tcpdumpem jak szukałem przyczyny zamulania stron przy ładowaniu. Co do wifi, to czasem atheros potrafi focha odstawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Miłosz nie wiem, jak to sprawdzić, kiepskie mam pojęcie o linux Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Jako root edytuj /etc/sysctl.conf i wpisz lub zmień jeśli już jest: net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1 Zmiany wprowadzasz wpisując sysctl -p lub restartując komputer. Najlepiej restartnij go. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Miłosz, nic to za bardzo nie dało, dodałem to, bo nie było, ale kompletnie żadnego efektu pobierałem plik to szło z prędkością 15 kb, sprawdzałem na połączeniu wifi oraz lan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 A nie masz przypchanego łacza? Ping na zewnątrz sprawdzałeś? Z jakich lokalizacji próbowałeś ściągać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Na windzie działa lux, mam neta z paly i router edimax 6200n, jednocześnie sprawdziałem na drugim lapku (XP), który działa non stop i wszystko jest lux, Zainstaluje go ponowni, z tym, że pościągam do niego wszystkie aktualizacje podczas instalacji, może to coś da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nmar 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 Zainstaluje go ponowni, z tym, że pościągam do niego wszystkie aktualizacje podczas instalacji, może to coś da. A po co masz robić reinstalkę? Chyba że coś namieszałeś i juz nie pamiętasz co. Aktualizacje możesz sobie zainstalować na zainstalowanym systemie przecież. Z natury właśnie ten system 12.04 ma problemy właśnie z przepustowością łącza. Teoria z księżyca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2012 (edytowany) Ja jak korzystałem przez chwilę z ubuntu i miałem podobny problem... każda strona zanim wgl zaczęła się włączać mijało kilkanaście sekund nawet. W końcu zainstalowałem operę - w porównaniu do firefoxa to "niebo a ziemia" - nie wiem dlaczego tak było no ale... ;p strony włączały się od razu Edytowano Czerwiec 13, 2012 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2012 Mam dwie przeglądarki Firefoxa oraz Chromium i na każdej do samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2012 Sprawdź sterowniki... albo pokombinuj z nimi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2012 Dziś się podłączyłem w szkole pod neta z TP działa dobrze okaże się w domu jak sprawdzę, może już zadziałała metoda miłosza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach