cezary188 40 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 (edytowany) . Edytowano Czerwiec 12, 2012 przez cezary188 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cezary188 40 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 Witam dorwałęm jakaś chmure nowej firmy tak nowej ze do wyboru jest tylko CentOS,Redhat albo windows Serwer a potrzebuje zainstalowac srodowisko graficzne i NX server zebym mogl skonfigurowac reszte z remote desktop. Jako iż pierwszy raz siedze na Red Hat nie mam kompletnie pojecia jak zainstalowac gnome czy nawet KDE. Komendy yum install gnome, czy yum installgroup "Gnome ..." wszystko konczy sie tym ze nie ma takiego pakietu a jak go sprowadzic i zainstalowac pojecia nie mam probowalem jakies listingi ale nie bardzo to idzie. Moze jest jakis odpowiednik komendy tasksel z debiana na redhata ktory ladnie by mi doinstalowal srodowisko graficzne? f5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 Gnome jako root instalacja : yum groupinstall "X Window System" "GNOME Desktop Environment" Free nx: http://wiki.centos.org/HowTos/FreeNX Centos ma bardzo dobrą dokumentację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phoenx 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 Nie chcę być zlośliwy, ale man yum Yum jest na prawdę świetnie opisany i imho dużo 'przystojniejszy' od debianowego apta:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach