Belial 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 (edytowany) Witam, Poszukuję miejsca (lokalizacja obojętna, ważne żeby było w Polsce), w którym mógłbym skolokować serwer 1U/700W redundantny. Prędkość 100mbit (nie musi to byc koniecznie 100% CIR), ale miesięcznie potrzebuje przesłać około 25TB danych. Znalazłem ofertę Ogicom, w której rzekomo nie ma limitu transferu - czy ktoś wie jak to naprawde tam wygląda? Nie chciałbym zostać przycinany po pierwszym tygodniu do jakichś śmiesznych wartości EDIT: Szybkie obliczenia wskazują na to, że wystarczy łącze 50mbit Z góry dziękuję za pomoc i pzodrawiam! Edytowano Czerwiec 12, 2012 przez Belial (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 Koszt konfiguracji Wynajem powierzchni: 1U 52zł Zasilanie: 700 W 177 zł Dodatkowe adresy IP: 4 21 zł Dostęp do Internetu: dedykowane pasmo 50 Mb/s - bez limitu transferu 2743 zł Opłata miesięczna: 2993 zł netto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 Nie lepiej z ATM ECO serwer kupić dołożyc 20TB transferu? Serwer wyjdzie ci ~400-700 do tego ruch extra ~1200 na dobrym łączu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Belial 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 @theONE: właśnie cały dowcip polega na tym, że posiadam już serwer, i to w takiej konfiguracji której raczej żadna firma mi nie zapewni w usłudze serwera dedykowanego... W dalszym ciągu nie mogę pojąć, dlaczego za ~350zł netto można przebierać w ofertach serwerów dedykowanych na łączu 100mbit bez limitów, a jak chcę wstawić własny sprzęt to nagle ten transfer staje się problemem generującym koszty 2,3 krotnie przewyższające koszt samej kolokacji. Z ciekawości sprawdziłem oferty z Czech - mój serwer wycenili na 170 EUR z wpięciem w port 1Gbit bez limitu transferu... PS. wie ktoś może jak to z tym Ogicom'em jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 Na PW zostawiłem parę pytań Być może uda mi się coś zaproponować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 (edytowany) Jeżeli byś zmienił zdanie to jestem w stanie zaoferować maszyny typu: AMD Opteron 6212, 6234 lub 6272 , do 256 GB Ramu , do 8 dysków , na łączu 1 lub 2 Gbps (bez limitu transferu). Lokalizacja Francja na bardzo korzystnych warunkach. Edytowano Czerwiec 12, 2012 przez glanpolnet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2012 SLDC powinno Cię przyjąć bez problemu za małe pieniądze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2012 ATM W-WA - kolokacja 1-2U, 100 Mbps dedykowane, SLA i administracja 24x7x1 i backup 100% na 5 dni wstecz... 687 zł netto miesięcznie - pytania via PW. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2012 @bellerofont oferta wymiata . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach