My4tic 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2012 Hej, Chce przeniść dane z jednego serwera na drugi. Jak najłatwiej to zrobić, na co zwrócić uwagę? Wiem, że pytanie trochę głupie ale nie mam doświadczenia i zastanawiam się gdzie mogą czaić się potencjalne problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2012 Jakiś panel masz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
My4tic 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2012 Dedyk bez panelu. Wszystko po SSH. Apache, PHP, MySQL, serwisy stojące na Wordpressie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phoenx 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2012 Może użyj rsync? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
My4tic 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2012 (edytowany) Właśnie taki mam plan, tylko nie wiem czy duża szansa jest na to, że po drodze coś się wykrzaczy Edytowano Czerwiec 8, 2012 przez My4tic (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2012 @up: jak poczytasz i zrobisz to dobrze to nie ma szans by coś się "wykrzaczyło". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LANcaster (kotkowicz.pl) 52 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2012 Może użyj rsync? Po co? Po stronie docelowej: nc -l -p | tar -xpfz - Po stronie źródłowej: tar -cfz - * | nc Można też zrobić to bez kompresji: nc -l -p | tar -xpf - tar -cf - * | nc Dużo szybsze i wygodniejsze od rsynca, szczególnie, jeśli nie ma co synchronizować (bo serwer docelowy jest pusty). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach