Drverde Verde 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2012 (edytowany) Powiem tak dlugo nie "bawilem" sie w konfiguracje zawsze to robilem na zasadzie "dla zabawy" ponad 2 lata temu wylecialem "z interesu". ( sprawy prywatne ) . I Mam pytanie Domyslnie apache wskazuje na /var/www jako glowny katalog odczytu tak to nazwe. Zalozylem konto ftp na /home//user I teraz mam problem gdyz dalem ln -s /home/user /var/www/user zrobiło tzw "skrót" kieruje tam gdzie trzeba lecz po wpisaniu IP/user nie widzi plikow ;/ co zle zrobilem ? Z tego co pamietam mozna cos dac w apache jakas regule, lecz przyznam sie ze nie wiem jak co i z czym. Mozna jakis przyklad ? ps. czemu mi postow nie nalicza caly czas 0 pisze ? Edytowano Czerwiec 8, 2012 przez Drverde Verde (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2012 FollowSymlinks? PS: Nie prościej zaprząc mod_userdir i mapować automatycznie /home/LOGIN/public_html na http://serwer/~login/ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach