SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2012 Mam problem z konfiguracją SVN niby nić skomplikowanego ale coś nie działa tak jak powinno CentOS release 5.8 (Final) Zainstalowałem SVN: yum install subversion W katalogu usera jest katalog .subversion zalogowałem się na moje konto ssh [piotrek@localhost ~]$ mkdir svn [piotrek@localhost ~]$ svnadmin create svn config/passwd [users] piotrek = haselko config/svnserve.conf [general] anon-access = none auth-access = write password-db = passwd # authz-db = authz # realm = My First Repository [sasl] # use-sasl = true # min-encryption = 0 # max-encryption = 256 svn+ssh://piotrek@94.IP.XX.XX/home/piotrek/svn Unable to connect to a repository at URL 'svn+ssh://piotrek@94.XX/home/piotrek/svn' To better debug SSH connection problems, remove the -q option from 'ssh' in the [tunnels] section of your Subversion configuration file. Network connection closed unexpectedly mieli mieli i nic I teraz jak się do tego dostać z zewnatrz, czy taka konfiguracja starczy czy muszę coś jeszcze gdzieś przestawiać? Większość opisów repozytoria trzyma jako nowe konto lub wkatalogach var ja chce mieć w katalogu konta uzytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2012 Masz wyraźnie napisane, że to problem z połączeniem z SSH To better debug SSH connection problems, remove the -q option from 'ssh' in the [tunnels] section of your Subversion configuration file. Zapewne użytkownik, na którego logujesz się nie ma "uprawnień" do logowania i zestawiania tuneli przez SSH - czyt. ma jakąś pseudopowłokę w rodzaju /bin/false. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach