pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2012 (edytowany) Witam! Mam problem by moj css przeszedł przez walidację na w3c - zawiera błąd: Właściwość -webkit-appearance nie istnieje : none który znajduje się w deklaracji stylu dla "select'a" bez tego wpisu np. w chrome nie udało mi się uzyskać przeźroczystego tła dla tego pola... zna ktoś jakiś sposób by przejść walidację CSS z tym wpisem? Edytowano Czerwiec 6, 2012 przez pietrovek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2012 (edytowany) Ale na co walidujesz? W sensie według jakich wytycznych? Guglowałeś to w ogóle? Heh Edytowano Czerwiec 6, 2012 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2012 googlowałem temat i jak na razie rozwiązania nie znalazłem, walidacja jest pod kątem poprawnego CSS3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2012 -webkit-appearance tak samo jak np. -moz-appearance nie jest zawarty w specyfikacji CSS, to są triki specyficzne dla poszczególnych przeglądarek - w przypadku -webkit to przeglądarka Safari oraz system iOS (możliwe, że zostało to zaimplementowane również np. w Chrome). Trudno żeby coś napisanego dla silnika jakiejś konkretnej przeglądarki było w standardach webowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2012 tak też myślałem, ale cóż wychodzi na to że Chrome nie jest zgodne ze standardami... bo background: transparent czy background-color: rgba(0,0,0,0); nie działają w Chrome dla "<select>"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kcp 41 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2012 tak też myślałem, ale cóż wychodzi na to że Chrome nie jest zgodne ze standardami... bo background: transparent czy background-color: rgba(0,0,0,0); nie działają w Chrome dla "<select>"... Walidacja według w3c jest tylko umownym standardem, to że użyłeś znacznika "-webkit" i według w3c twój css jest nie poprawny to nic nie znaczy, bo tak naprawdę wszystko napisane jest poprawnie. A jeżeli chcesz, żeby nie wywalało błędu to użyj JS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2012 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajgeer 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2012 http://leaverou.github.com/prefixfree/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach