miras 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 Witam, mam następujący problem, a mianowicie chcę odpalić mój autopilot, który z konsoli odpala się bez żadnego problemu, mam taki kod: <?php $katalog="/home/ap/8007/"; $sc_trans="sc_trans"; $sc_transc_conf="sc_trans_demo.conf"; echo $catalog.$sc_trans; ob_start(); system('killall '.$sc_trans); $adres=$katalog.$sc_trans.' '.$katalog.$sc_transc_conf.' > /dev/null 2>&1 &'; exec($adres); ob_end_flush(); ?> funkcja exec i system są na pewno włączone, ponieważ odpalam na tym samym vpsie podobnym kodem serwer shoutcast i on się włącza bez problemu więc nie wiem dlaczego autopilot się buntuje.. chmody są wszędzie 777.. Dzięki z góry! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 To już było przerabiane kilka razy na tym forum, zerknij na wcześniejsze tematy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 (edytowany) zmień exec($adres) na echo passthru($adres); i pokaż co wyjdzie. Edytowano Maj 31, 2012 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati010 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 Lepiej zrób przez ssh2_exec np. ( ssh2_exec($connection, "./sc_trans_linux&"); ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miras 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 nic nie wypisuje... Tak, wiem o ssh2, ale jednak wybrałem system z execem i przy tym zostanę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 No to jak Ci passthru nic nie pokazuje to bieda. Powinien coś pokazać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miras 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 http://91.228.196.49/x.php x.php : <?php $catalog="/home/ap/8007/"; $sc_trans="sc_trans"; $sc_transc_conf="sc_trans_demo.conf"; ob_start(); system('killall '.$sc_trans); $adres=$catalog.$sc_trans.' '.$catalog.$sc_transc_conf.' > /dev/null 2>&1 &'; echo passthru($adres); ob_end_flush(); ?> jak widać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 Skoro cale wyjscie polecenia przekierowujesz do /dev/null, to jakim niby cudem ma cos to zwrocic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miras 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2012 bez tego wykonuje się w 'nieskończoność' ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2012 Odpal to co masz w $adres z lini komend i zobacz co zwróci, być może jakiś problem z konfigiem lub brak bibliotek lub czegokolwiek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach