Causen 76 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Wiadomo, że nikt nie będzie chciał się przyznać co? Taki mały zrzut ze strony kumpla. Reverse IP: 1,267 other sites hosted on this server. Do tych co mają strony z podpiętymi domenami, pochwalcie się swoimi wynikami. http://whois.domaintools.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SecurityHost 17 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 (edytowany) pewnie ze nikt Ci nie powie ponieważ to zależy jakie to strony. Czy z bazą czy nie. Jaka baza (wielkość) itp itd. Edytowano Maj 30, 2012 przez SecurityHost (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Causen 76 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 (edytowany) No wiem Ale sami jeżeli macie swoje strony, możecie sprawdzić ile innych jest na tym samym serwerze i się pochwalić.. Wydaje mi się że jest to chyba fizycznie nie możliwe, żeby pobić 1267.. Edytowano Maj 30, 2012 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 1267.. Skąd wziąłeś tą sumę? Możesz podpowiedzieć jak to obliczyłeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Causen 76 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 (edytowany) Skąd wziąłeś tą sumę? Możesz podpowiedzieć jak to obliczyłeś? Podałem w pierwszym poście linka do strony. Nie liczyłem tego w żaden sposób, po prostu wpisałem tam adres domeny, żeby sprawdzić whois a dodatkowo wyświetliło mi w wynikach informacje o tym ile domen korzysta z tego samego ip. Co prawda nie wiem na ile to jest faktycznie taka liczba, ale wcale by mnie to nie zdziwiło. Edytowano Maj 30, 2012 przez Causen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 254 to chyba jest dosyć dobry wynik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 (edytowany) Jeszcze napisz sens tego "badania", bo oprócz zaśmiecania forum bullshitem, który dla ciebie jest atrakcyjny, to nie widzę tu sensu. Podpowiedź: tak, znaliśmy ten adres już wcześniej. Edytowano Maj 30, 2012 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vorren 53 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Ile kanapek zrobisz z jednej szynki, sporego kawałka sera i jednego krzaka pomidorów? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Są klienci co maja jedno konto i podpięte 50-100 domen to nie jest żaden wiarygodny wskaźnik ile kont jest na serwerze lub ile wytrzyma serwer. Niech teraz będzie takich 10 klientów po 100 domen i masz 1000 , a będzie jeden co ma 1 domenę i serwis znaczny i zajedzie maszynę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulf 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 na jednej maszynie może być wiele IP więc wyniki tego sprawdzania mogą być i tak zaniżone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Taki mały zrzut ze strony kumpla. I moze uznasz to za miarodajne narzedzie? Jak chcesz sobie popatrzec czysto z ciekawosci, zajrzyj do top100 wht. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bzikmik 10 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Tak w ogóle to przecież zależy od maszyny ... im lepsza tym więcej ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 zajrzyj do top100 wht. Bo to jest miarodajne... Badanie pt "kto ma większego" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SecurityHost 17 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Zresztą nie powinno to nikogo interesować to jest indywidualna sprawa każdej firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Wydaje mi się że jest to chyba fizycznie nie możliwe, żeby pobić 1267.. Możliwe, możliwe. Co prawda większość moich stron dzieli IP z <60 stronami. Jedna strona stojąca na SH (wszystkie siedzą chyba na jednym dedyku- 700+ stron) Ale wynik łatwy do pobicia: Nadal nie wiem w jakim celu został napisany ten wątek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulf 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Takie fragmentaryczne porównanie może być interesujące, sprawdziłem kilka IP i wyszło mi: Netmark 550 domen IQ.pl 460 domen Ionic.pl 258 domen Hekko 214 domen Unixstorm 132 domen 1&1 14 domen To i tak nic nie mówi o polityce danej firmy hostingowej odnośnie liczby upakowanych klientów na jednej maszynie bo np. w Home i Nazwie każdy otrzymuje dedykowany IP albo wystarczy jak jeden klient doda na koncie np. 200 domen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SecurityHost 17 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Te liczby nie są prawdziwe i nic nie odzwierciedlają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Netmark 550 domen IQ.pl 460 domen Ionic.pl 258 domen Hekko 214 domen Unixstorm 132 domen 1&1 14 domen I niby co z tego wynika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulf 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 I niby co z tego wynika? Pewne porównanie ale tak jak wspominałem niezbyt dokładne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Nie napisalem nigdzie, ze jest miarodajne, tylko jak juz dazy do tego gdzie ile stron jest to niech przejrzy sobie tamta liste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dom 30 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Ile stron upychacie na jedną maszynę? Tysiąc pięćset sto dziewięćset Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dom 30 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Czy wy macie trudne dni? No takie tematy.. Przestańcie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2012 Co niektórym to by się chyba odpoczynek od forum przydał. Ba.. od komputera.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach