Phinix 42 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Witam chciał bym uzyskać paru informacji z sprzedażą domen , skąd firmy np. nazwa.pl je biorą , czy ja też bym mógł takie domeny sprzedawać słyszałem o hrd.pl ale oni biora też swoja prowizje , proszę aby ktoś w skrócie to wytłumaczył Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Jesli nie chcesz być pośrednikiem to zostań partnerem NASKu (z 10k na start pewnie musisz liczyć) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Poczytaj troche o domenach, potem zadawaj takie durne pytania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Ty tez od razu byłeś mądrzejszy od kury? Po prostu nie wiedział i się zapytał. Możesz być resellerem np. HTD, Dropped czy OVH albo być partnerem Nask, ale licz się z sporymi kosztami na początku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Poczytaj troche o domenach, potem zadawaj takie durne pytania. Nie ma durnych pytań. Są tylko durne odpowiedzi. Koledzy wspomnieli o HRD i też Ci to polecam na początek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 ZooMpl a tam nie było 200k? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Skąd wziąłeś tą liczbę? http://www.dns.pl/porozumienie/warunki_wstepne.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FireHost.pl&e-Cast.pl 11 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Możesz być resellerem np. HTD, Dropped czy OVH albo być partnerem Nask, ale licz się z sporymi kosztami na początku. Z HRD i Dropped to się zgodzę ale OVH? Chyba, że o czymś nie wiem. ps. Ciekawą ofertę ma jeszcze domeny.tv Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 A kiedyś coś było o Masternecie, że zbierają 200k... hmmm... no to luz, taniutko ;;; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 W OVH rabatów nie dostaniesz, chyba że masz z kilkadziesiąt tysięcy domen - może wtedy coś ugadasz z nimi. Lecz posiadają SOAPI, więc można zintegrować. Sami się tym chwalą http://www.ovh.pl/domeny/profil_reseller.xml http://www.ovh.pl/domeny/soapi.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 (edytowany) Z zupełnej ciekawości. Działa to na takiej zasadzie, ze wpłacamy na konto HRD 10k, a następnie mamy je do wykorzystania na domeny, czy oni to pobierają dla siebie ? Czy jakiś procent oni pobierają, czy całe 10k mamy na domenki? Jak to funkcjonuje? Później kiedy "wyczerpie" się to 10k, to wpłacamy dowolną kwotę, czy też jest jakaś ustalona ? Przynajmniej ja to tak rozumiem. Nie będę pytał HRD, bo nie jest to dla mnie ważne, ale ciekawość robi swoje Edytowano Maj 28, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Ale co ma HRD do 10k plnów? Chyba z NASKiem Ci się pokiełbasiło To chyba jest w formie pre-paid. Tak jak w HRD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2012 Ale co ma HRD do 10k plnów? Chyba z NASKiem Ci się pokiełbasiło To chyba jest w formie pre-paid. Tak jak w HRD Tfu! Oczywiście, że o NASK'u mowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach