SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2012 Witam, Ostatnio postanowiłem się pobawić trochę API do directadmin. Postanowiłem że stworzę panel w PHP. Na początek system logowania. Myślałem aby zrobić zwykłą rejestrację do bazy danych i od razu tworzenie użytkownika do DA oraz zapisanie go w tym samym rekordzie, ale to było by za łatwe. Do weryfikacji napisałem coś takiego: <?php $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; include('httpsocket.php'); include('config.php'); if (isset($_POST['action']) && $_POST['action'] == "add") { $sock = new HTTPSocket; if ($server_ssl == 'Y') { $sock->connect("ssl://".$server_ip, 2222); } else { $sock->connect($server_ip, 2222); } $sock->set_login($server_login,$server_pass); $sock->query('/CMD_API_VERIFY_PASSWORD', array( 'user' => $login, 'passwd' => $haslo, )); $result = $sock->fetch_parsed_body(); if ($result['error'] != "0") { $_SESSION['zalogowany']=1; $_SESSION['login']=$login; $_SESSION['haslo']=$haslo; } else { echo "Podałeś błędne dane!<br>\n"; } exit ; } Wiedziałem że nie będzie działać, ale piszę do mądrzejszych jak to zrobić (lub gdzie ja zwaliłem) Macie jakieś propozycje ? Czy lepiej było by to zrobić tak jak opisałem na samym początku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach