cuma 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 Witam chciałbym się zapytać jak zakodować hasło na latin1_swedish_ci w bazie danych bo jest mi potrzebne do proftpd-mod-mysql, ponieważ muszę je zmienić na jakieś inne. może4 macie jakiś kompilator? , z góry dziękuje za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 E? Tam są chyba hasła w md5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuma 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 hmm obecnie mam tak zakodowane haslo " 2m2wz1a8l0 " i w md5 są dłuższe jak widze , wiec sam nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 Za pewne masz tabele na latin1, a dane wiszą plain-textem bo to standard i zdarzają się tacy co konfigurują tak tą usługę Latin1 jest kodowaniem znaków, więc by te dane nie były podane textem trzeba je zaszyfrować. Użyj funkcji PASSWORD() w MySQL zapisując użytkownika i dopisz do konfiguracji by deamon rozumiał te hasła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuma 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 (edytowany) zaraz zobacze : ) Edytowano Maj 26, 2012 przez cuma (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach