gibek2 12 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 (edytowany) Witam ćwicze i natrafiłem na taki problem . chce mieć logo na środku strony i mój kod css wygląda tak body { background:#999; margin:0; } #wrapper { width:1000px; margin: 0 auto;} #logo { background: url(../img/logo.png) no-repeat; height: 100px; width: 400px; position: absolute; display: block; left: 713px; top: 35px; } na mojej rozdzielczości 1920x1080 jest ok ale już na niższych logo znajduje się bardziej po prawej stronie ;/ jak temu zaradzić ? myślałem może nad jakimś kodem "center" ale pomyślałem że może kiedyś w przyszłości bęndę chciał coś umieścić w unikalnym miejscu i znów pojawi mi się ten problem proszę o pomoc. strona ta dostępna jest pod adresem http://gibek.ct8.pl/ Edytowano Maj 25, 2012 przez gibek2 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gibek2 12 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 wielkie dzięki działa teraz wygląda to tak top jest na 10 % bo chciałem bardziej u góry #logo { background: url(../img/logo.png) no-repeat; height: 100px; width: 400px; position: absolute; display: block; left: 50%; top: 10%; margin-left:-190px; } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dom 30 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 Polecam ustawić inny position i następnie margin: 0 auto; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach