Ganicjusz 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2012 (edytowany) Hej, nie wiedziałem ze nginx i nginx-full mają moduły gzip. A ja zainstalowałem osobną paczkę gzip, czyli mogę ją odinstalować? W ogóle to nie wiem czy gzip działa mi dobrze. Włączyłem to na forum phpbb ale na dole nie mam tej informacji o ładowaniu strony i napisu gzip a w acp jest gzip jako włączony :/ Zakładając ze mogę usunąć tą paczkę (na 99% tak jest) to czy gzip w nginx jest domyślnie włączony (w nginx.conf mam gzip na on - czy to wystarczy?) czy trzeba skompilować jeszcze raz nginx-a z jakimś parametrem? Edytowano Maj 23, 2012 przez Ganicjusz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2012 Jeżeli nginx w logu nie pluje, że brakuje mu modułu to masz. Domyślnie gzip jest z nginx'em zintegrowany. Czy ta paczka bardzo Ci przeszkadza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ganicjusz 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2012 Jeżeli nginx w logu nie pluje, że brakuje mu modułu to masz. Domyślnie gzip jest z nginx'em zintegrowany. Czy ta paczka bardzo Ci przeszkadza? Wiem, ze mam w modułach bo gzip jest w nginx i w nginx-full jeszcze jakiś dodatkowy moduł związany z gzip a moje pytanie związane było z tym czy ten gzip co zainstalowałem z paczki nie będzie się jakoś gryzł z tymi modułami, ale po przemyśleniu uznałem że nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 23, 2012 Hej, nie wiedziałem ze nginx i nginx-full mają moduły gzip. A ja zainstalowałem osobną paczkę gzip, czyli mogę ją odinstalować? W ogóle to nie wiem czy gzip działa mi dobrze. Włączyłem to na forum phpbb ale na dole nie mam tej informacji o ładowaniu strony i napisu gzip a w acp jest gzip jako włączony :/ Proponuje Ci zająć się inną branżą, ta Ci nie leży... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ganicjusz 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2012 Proponuje Ci zająć się inną branżą, ta Ci nie leży... Ojej powiało sexpertem...Temat możesz wykasować bo rzeczywiście jest głupawy ale Twój komentarz jeszcze bardziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach