furek 37 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 Witajcie, Szukam serwera do 500 zł netto. Parametry jakie mi nim więcej są potrzebne to: Procesor: I5, I7 Ram: 8 lub 16GB Dysk: SATA 2x 500GB lub 2x 250 Jeżeli jest możliwość to bez limitu transferu. Przepustowość łącza >= 100mb Lokalizacja najlepiej PL ale nie musi być. Start serwera mam w piątek więc potrzebny tak naprawdę mi na gwałt. I kolejna sprawa serwer ma być pod serwis gry, ale jest taki mankament, że po uruchomieniu gry przez okres 24h mogą występować ataki floody i inne podobne rzeczy ogólnie na port 80 przez konkurencje. Czekam na propozycje , ogólnie chciałbym go dzisiaj już zakupić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 Skoro indywidualna konfiguracja i na już, to po co nie zgadzasz się na oferty od firm? Rozumiem ze serwer + dedykowana usługa ochronyy przez różnej maści atakami tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 Skoro indywidualna konfiguracja i na już, to po co nie zgadzasz się na oferty od firm? NIe zauważyłem, że to było zaznaczone a teraz tego nie mogę odznaczyć.. Więc ogólnie chcę otrzymywać oferty od firm. Rozumiem ze serwer + dedykowana usługa ochronyy przez różnej maści atakami tak? Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 https://www.sprintdatacenter.pl/41/serwer-fire3 <- 442zł / netto serwer możesz dostać nawet od ręki bo darmowy test 7 dni Actina Solar E 110 S5 Procesor Intel Xeon E3-1270 32GB RAM 2x 1TB SATA Transfer 5TB – gratis Łącze: 100Mb/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 https://www.sprintda...41/serwer-fire3 <- 442zł / netto serwer możesz dostać nawet od ręki bo darmowy test 7 dni Actina Solar E 110 S5 Procesor Intel Xeon E3-1270 32GB RAM 2x 1TB SATA Transfer 5TB – gratis Łącze: 100Mb/s Od ręki dostane linuxa. Ja potrzebuje BSD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 Od ręki dostane linuxa. Ja potrzebuje BSD. dzwonisz do nich i myslę, że nie będzie problemu aby w "15min" wgrali Ci BSD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 dzwonisz do nich i myslę, że nie będzie problemu aby w "15min" wgrali Ci BSD A widzisz kiedyś dzowniłem i jest problem ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 A widzisz kiedyś dzowniłem i jest problem ;-) To weź debiana i sobie wgraj FreeBSD sam. Da się ;-) BTW, to już ciekawość. Czyżby serwer metin 2? Znajomy niedawno się mnie dopytywał o serwer właśnie pod tę grę i twierdził, że jest straszny problem, bo ludzie 'z branży' lubią ddosować się wzajemnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 To weź debiana i sobie wgraj FreeBSD sam. Da się ;-) BTW, to już ciekawość. Czyżby serwer metin 2? Znajomy niedawno się mnie dopytywał o serwer właśnie pod tę grę i twierdził, że jest straszny problem, bo ludzie 'z branży' lubią ddosować się wzajemnie. Hehe, za dużo byś chciał wiedzieć ;-) Tak, to ma być pod metin. Ogólnie widzę dość rozeznany jesteś jeżeli chodzi o tą grę ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 Hehe, za dużo byś chciał wiedzieć ;-) Tak, to ma być pod metin. Ogólnie widzę dość rozeznany jesteś jeżeli chodzi o tą grę ;-) Nie, w życiu w to nie grałem, może raz, czy dwa widziałem jakiś screenshot. Rozeznany jestem we FreeBSD, a na nim gier się przeważnie nie hostuje - a o ile wiem, metin chodzi na nim dobrze (dlatego skojarzyłem). Ale sam jako-tako nie chcę mieć z tą grą nic wspólnego ;P W każdym razie, weź linuksa - bez problemu można sobie 'zrobić' z debiana czyściutkie FreeBSD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2012 Proponuję serwer FIRE na naszej stronie www.sprintdatacenter.pl Serwer gotowy w ciągu 5 minut od zamówienia. Serwer posiada konsolę do zarządzania IPMI - KVM więc nie będzie problemu z wgraniem FreeBSD Zapraszam Krzysztof kom. 696 021 304 www.sprintdatacenter.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2012 Od ręki dostane linuxa.Ja potrzebuje BSD. Serwer w UK pod tą grę może być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 22, 2012 (edytowany) A widzisz kiedyś dzowniłem i jest problem ;-) A tak na marginesie, przeczytałem właśnie ofertę tego serwera od SDC - przecież masz IPMI, więc w czym problem, żeby sobie samemu wgrać? ;-) To będzie jeszcze prostsze niż metoda, o której początkowo pomyślałem. Edytowano Maj 22, 2012 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shad 38 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2012 Masz licencję na pliki serwerowe? Jeżeli chodzi o zabezpieczenia to wystarczy trochę pomyśleć, niedawno zabezpieczałem jeden serwer właśnie gry metina, którego rzekomo ddsowali or whatelse, tak na prawdę to zwykłe przeciążanie portów i laickie ataki "hakerskie" przez piętnastolatków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2012 Serwer zakupiony, dziękuje za oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach