oski225 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2012 Witam, nie jestem pewny czy umieszczam temat w dobrym dziale, ale miejmy nadzieję, że tak Jeśli jednak jest to nieodpowiedni dział proszę o przeniesienie. Od kilku dni borykam się z jednym problemem na swoim serwerze VPS, a mianowicie ustawiłem w CRONie zadanie, żeby mój VPS pobierał z innego serwera kilka dość sporych plików (po kilka gb jeden) 3 razy dziennie. Po kilku dniach pracy pobierane pliki były puste. Z ciekawości pobrałem plik 'ręcznie' przez wget'a, ale także pobrał się pusty plik. Traceroute działa bez zarzutów, prowadzi na dobry serwer. Teraz moje pytanie - od czego może to być uzależnione? Myślałem, że to blokada ze strony serwera, z którego pobieram pliki, jednakże zawsze jak dochodziło do podobnej blokady nie mogłem nawet wykonać wget'a (timeout). Czy jest możliwe, że z powodu dużego ruchu firma, w której mam VPS'a zablokowała mi w taki sposób dostęp do zdalnej zawartości? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2012 Spróbuj z domu pobrać plik. Może plik już nie istnieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2012 Spróbuj z domu pobrać plik. Może plik już nie istnieje? Dziękuję za odpowiedź Plik istnieje, bez problemu mogę go ściągnąć z domu. Dodatkowo na innym VPSie napisany skrypt też działa bez zarzuceń, tak jak powinien. Problem występuje tylko przy tej konkretnej maszynie. Domyślam się, że to blokada, ale dość dziwnie wygląda - przynajmniej ja się nie spotkałem z tego typu blokadami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2012 masz blokade na ip i daje ci pusty plik. Podobnie jest na wrzutni jak ip jest blokowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2012 masz blokade na ip i daje ci pusty plik. Podobnie jest na wrzutni jak ip jest blokowany. Dziękuję za odpowiedź Już podejrzewałem mojego dostawcę VPS'a o jakieś blokady, a blokada jest po drugiej stronie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach