SoGW 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2012 Witam Mam konto hostingowe w serversfree i domenę w dot.tk. W jaki sposób mogę zrobić przekierowanie, tak aby po wpisaniu forum.mojadomena.tk przekierowało mnie na stronawserversfree.com/forum . Udało mi się podpiąć domenę, tak że po wpisaniu mojadomena.tk przekierowuje mnie do głównego katalogu strony. Próbowałem tworzyć subdomeny w panelu (cpanel), ale nie daje to skutku (po wpisaniu forum.mojastrona.bugs3.com działa). Chciałbym również skonfigurować maila dla tej domeny, ponieważ po próbie wysłania czy z Gmaila czy z o2 wyskakuje błąd: Wiadomość wróciła do nadawcy, bo nie znaleziono takiego adresu. Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeśli to jest zły dział. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2012 (edytowany) Możesz to zrobić za pomocą przekierowania html, a wygląda to tak: Tworzysz plik "index.html", a w nim: <meta http-equiv="Refresh" content="5;url=http://stronawserversfree.com/forum"> 5 - to liczba sekund, po których ma Cię przekierować na stronę. Z tego co pamiętam w Cpanel'u możesz sobie zrobić przekierowanie bezpośrednio. Mam nadzieję, że o to Ci chodziło Btw. Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi Edytowano Maj 17, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SoGW 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2012 Dziękuje za odpowiedź. ale nie o to mi chodzi Potrzebuje zrobić subdomenę. Przekierowanie html nie ratuje mnie. Problem w tym, że ani na dot.tk ani na serversfree nie ma możliwości zrobienia subdomeny na moim adresie. Można to zrobić za pomocą DNS zone editor? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2012 Podepnij domenę pod swój hosting, a następnie przekierują w Cpanel'u jest taka opcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SoGW 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2012 Dziękuje bardzo za odpowiedź i przepraszam że się nie odzywałem, ale nie było mnie w domu. Zrobiłem wszystko inaczej. Niestety nic nie wychodziło, więc postanowiłem wziąć tego darmowego VPSa z facebooka. Kilka minut temu skończyłem ustawiać nameservery i wszystko działa jak należy, nawet zewnętrzne subdomeny. Jeszcze raz bardzo dziękuje Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach