Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2012 Witam. Ostatnio wpadłem na pewien pomysł strony, który może się przydać wielu osobom. Problem w tym, że żeby go zrealizować muszę pobrać filmy z youtube na własny serwer. I tu pojawia się pytanie, czy będzie to legalne, jeżeli pobiorę film z youtube za zgodą autora tego filmu? Chodzi tu o jeden wpis w regulaminie youtube: użytkownik zobowiązuje się, iż nie będzie kopiować, powielać, dystrybuować, przekazywać, nadawać, wyświetlać, sprzedawać, licencjonować ani wykorzystywać Treści w żaden inny sposób bez uzyskania uprzedniej pisemnej zgody YouTube lub odpowiednich licencjodawców Treści. Czy dobrze rozumiem, że licencjodawcy treści to autorzy filmików, i jeżeli mam ich zgodę na powielenie ich filmu na inny serwis to mogę te filmy z youtube legalnie umieścić na swoim serwerze? (mowa o plikach mp4 i webm). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2012 Witam. Ostatnio wpadłem na pewien pomysł strony, który może się przydać wielu osobom. Problem w tym, że żeby go zrealizować muszę pobrać filmy z youtube na własny serwer. I tu pojawia się pytanie, czy będzie to legalne, jeżeli pobiorę film z youtube za zgodą autora tego filmu? Chodzi tu o jeden wpis w regulaminie youtube: Czy dobrze rozumiem, że licencjodawcy treści to autorzy filmików, i jeżeli mam ich zgodę na powielenie ich filmu na inny serwis to mogę te filmy z youtube legalnie umieścić na swoim serwerze? (mowa o plikach mp4 i webm). No tak. Przecież udostępniając film w serwisie Youtube nie zrzekamy się praw autorskich do niego, na rzecz serwisu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Stępień 75 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2012 Tak, ale filmy będą pobierane bezpośrednio z serwera youtube i nie byłem pewny czy w ten sposób będzie to legalne. Wolałem się upewnić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach