wentys 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2006 witam. od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem wykupienia konta reseller.prawie już podjalem decyzje dzieki wskazówkom z tego forum ale mam jedno putanie. niektóre firmy mają w ofercie reseller dodatkowe usługi a mianowicie:zewnętrzne IP, dedykowane IP(to chyba to samo co zew.?)i coś tam z DNS: dopisanie do DNS czy własny dns.Prosiłbym o wmiare łopatologiczne wytłumaczenie co to jest i w jakich sytuacjach się przydaje. Jaszcze jedno pytanie mi wpadło do głowy: Jak w miare prosto sprawdzić parametry łącza? i nie chodzi mi o ping tylko tak organoleptycznie jak strony sie otwierają przy 5,10,20 itd jednoczesnych wyjściach. z góry dzięki Jarek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2006 Nie jestem znawcą, mi mój usługodawca oferował za darmo IP itp, ale jeśli ktoś chce wyglądać że ma własny dedyk, kupuje IP żeby zatuszować pare rzeczy (że jest resellerem ). - scenariusz 1, więcej nie znam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach