Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Witam! Zakupiłem przed chwilą serwer budgetvps na hitme.net.pl i mam problem, otóż jak przejść do zarządzania serwerem? Piszę, ponieważ patrzę w każdą zakładkę i nic(przypadkowo kupiłem 2 serwery i anulowałem, ale ten niezapłacony);/ Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Na email powinieneś dostać dane do panelu zarządzania VPS'em. Albo jak zalogujesz się na hitme.net.pl to masz na stronie głównej wszystkie usługi i powinieneś mieć BudgetVPS.pl (1) Lista usług (1) i stamtąd również możesz zarządzać serwerem (reinstall, start, stop) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) Jak wchodzę w listę usług mam tylko tamte anulowane(przed zapłaceniem miałem bodajże oba...). SS: http://zapodaj.net/76e4c4c17c17b.jpg.html Edytowano Maj 12, 2012 przez Krzysztof97 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) del Edytowano Styczeń 12, 2015 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Nieopłacony anulowałem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) del Edytowano Styczeń 12, 2015 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Wow jakoś tamten serwer się anulował, chociaż na e-mailu potwierdzenie płatności dostałem... Teraz mam Credit: 14,16 zł Czyli mogę kupić od nowa serwer czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Przy liście usług mam tak samo jak na tamtym ss'ie, a credit to ss: http://zapodaj.net/bdb8298efeb05.jpg.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) del Edytowano Styczeń 12, 2015 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Skoro masz kasę, a wpłacałeś tylko 1 raz to kup od nowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2012 Ale ss'y z tych miejsc są chyba już wklejone w tym temacie xD(chyba, że nie wiem dokładnie o czo chodzi^^) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2012 Teraz przyszło mi upomnienie do zapłaty za ten anulowany(na ss'ie podany) serwer, może za niego zapłacić tymi środkami, czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szuwarek-mini 60 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2012 Krzysztof97, na prawdę nie lepiej skontaktować się z supportem? Załatwisz wszystko od ręki i nie będziesz się zastanawiał czy na pewno zrobiłeś wszystko by nie naliczono Ci dodatkowych opłat za usługi z których nie korzystasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2012 Aha, dobra napiszę do supportu, bo jak teraz patrzę strona jest po angielsku, ale support jest Polski. Dzięki wszystkim za pomoc:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2012 Dobra, mam jeszcze jedno pytanie, jak się połączyć gdy już mam serwer? Wpisuję IP podane w control panelu(IP Adress), podanego użytkownika i mi wyskakuje, że nie jest włączony serwer, a mam ciągle online serwer(klikałem reboot, boot i nie pomogło) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2012 (edytowany) del Edytowano Styczeń 12, 2015 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2012 Puściłem i nic;/ Nie idzie się przez pulpit zdalny podłączyć;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2012 Bo się nie podłączysz. Ściągnij putty i nim się podłącz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2012 Eee czyli tam nie mogę używać programów itp... Albo się podłączyć tak jak przez pulpit zdalny czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2012 Kupiłeś VPS nie znając się KOMPLETNIE na linuxie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2012 (edytowany) Eee tak:D Edit: Jakby co to mam system debian 6.0(zmienić na ubuntu? bo już nie wiem) i wchodzę w to poprzez tmp(WinSCP), bo inaczej nie umiem xD(zdalny pulpit tak jak już pisałem nie działa;]) Edytowano Maj 15, 2012 przez Krzysztof97 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2012 To po co Ci ten vps? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof97 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2012 Po to, aby używać programu charlesproxy:D Ale dodam to co zedytowałem przed sekundą(Mogłeś nie zdążyć przeczytać): Jakby co to mam system debian 6.0(zmienić na ubuntu? bo już nie wiem) i wchodzę w to poprzez tmp(WinSCP), bo inaczej nie umiem xD(zdalny pulpit tak jak już pisałem nie działa;]) Bo "normalnie" powinienem ogarnąć system, ale tam tylko coś typu transfer plików tam jest, chyba że kupiłem vps nie do tego, to prosiłbym o wytłumaczenie^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2012 Możesz pozostać na debianie, poszukaj na np. howtoforge.com jak zainstalować środowisko graficzne na serwerze Wgraj coś lekkiego, np. LXDE lub XFCE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach