d 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2006 Witam, Ucze sie linuksa i mam takie pytania: postawilem sobie serwer na localhoscie, ale teraz ciekawi mnie jedna rzecz: jesli milabym serwer dedykowany powiedzmy na debiania to jak realizuje sie administracje czegos takiego? Czy sa jakies programy/funkcje które pozwalaja np. "widzieć" tak jakby ekran tego monitora i moge instalować programu/zarzadzc itd? Slyszalem o SSH ale jak np. z ubuntu polaczyc sie za pomoca SSH z debianem na dedyka i instalowac cos z pakietów RPM? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Uprzedzam krytykę - lubimy się z Google znalazlem pare artów ale nie ma tam nic o pakietach RPM. Pozdrawiam DS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie root 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2006 ssh user@host I masz konsole. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
srok@ 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2006 z poziomu windowsa możesz się z serwerem łączyć poprzez np. putty, mam nawet na dysku putty w wersji dla komórek (symbian os) i postaram się jutro zainstalować na moim kochanych n-gage i wypróbować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Luty 9, 2006 ssh -lroot localhost Jezeli niemasz ssh to apt-get install ssh ... W debianie uzywaj apt'ow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach