Ganicjusz 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2012 (edytowany) Hej, która wersja /serwer zajmuje więcej pamięci ram i ogólnie jest bardziej zasobożerna - MySQL 5.5.24 czy PostgreSQL 9.* ?? Wiem, że można samemu pewne rzeczy skonfigurować ale, chodzi mi o to czy są jakieś istotne różnice w zapotrzebowaniu na ram między tymi bazami. Edytowano Maj 10, 2012 przez Ganicjusz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2012 Nie rozumiem pytania A z jakiej bazy lubisz korzystać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ganicjusz 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2012 Nie rozumiem pytania A z jakiej bazy lubisz korzystać? Korzystam z MySQL ale to z lenistwa bo coś tam umiem, chciałbym jednak się nauczyć PostgreSQL na żywym przykładzie czyli działającym VPS, którego będę niedługo stawiał od nowa a mam dość ograniczone zasoby bo 512 MB ramu i wiadomo, że pewne rzeczy można dostroić, skonfigurować ale chciałbym wiedzieć jak to wygląda w postgre jeśli chodzi o zasobożerność (pamięć) w porównaniu z mysql. Nie wiem może i bezsensowne pytanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2012 Konfigurujesz podobnie jak mysql. No nie ma tu wielkiej filozofii w sumie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach