Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2012 Witam. Mam problem z zainstalowaniem ts3 na vpsie w firmie biznes-host. Gdy chcę odpalić serwer wyskakuje mi taki komunikat. root@vz11106:/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86# ./ts3server_startscript.sh start WARNING ! For security reasons we advise: DO NOT RUN THE SERVER AS ROOT !!!!!!!!!!! Starting the TeamSpeak 3 server ./ts3server_startscript.sh: line 54: ./ts3server_linux_x86: No such file or directory Na vpsie w firmie home.pl serwer siada normalnie. Jakieś rady ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2012 (edytowany) Rada numer jeden: utwórz użytkownika dla ts'a, jak radzi komunikat Rada numer dwa: sprawdź chmody "ts3server_linux_x86" i czy w ogóle jest w tej lokalizacji, jeśli tak to Komenda: chmod +x Powinna załatwić sprawę, abyś mógł wykonać skrypt. Edytowano Maj 8, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2012 Utworzył użytkownika tylko odpala od roota zrob su ts3 cd /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86 ./ts3server_startscript.sh start Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2012 root@vz11106:/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86# ./ts3server_startscript.sh start WARNING ! For security reasons we advise: DO NOT RUN THE SERVER AS ROOT !!!!!!!!!!! Moja rada jest jedna - naucz się czytać - pisze jak byk. zrób tak: Stwórz usera: useradd ts3 (wiadomo pozniej wpisać hasła) Nadajemy prawa na plik: chmod +x ts3server_startscript.sh Pozniej przechodzisz na usera ts3 su ts3 I wiadomo odpalasz : ./ts3server_startscript.sh start Pamiętaj by zapisać przy pierwszym starcie hasła które wyskoczą (serveradmin + password) To chyba tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2012 Jeżeli Sobie nie radzisz z instalacją to skorzystaj z tego tutka http://biznes-host.pl/help/instalacja_teamspeak_na_serwerze_vps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2012 Jest chetna osoba ktora za niewielka oplata postawila by nam ten serwerek ? jesli tak zapraszam do kontaktu bo mimo wszystko sobie nie radzimy z tym ;( root@vz11106:/home/ts3# cd /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86 root@vz11106:/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86# chmod +x ts3server_startscript.sh root@vz11106:/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86# su ts3 ts3@vz11106:~/teamspeak3-server_linux-x86$ ./ts3server_startscript.sh start ts3server.pid found, but no server running. Possibly your previously started server crashed Please view the logfile for details. rm: remove write-protected regular file `ts3server.pid'? y rm: cannot remove `ts3server.pid': Permission denied Starting the TeamSpeak 3 server ./ts3server_startscript.sh: line 54: ./ts3server_linux_x86: No such file or directory ./ts3server_startscript.sh: line 55: ts3server.pid: Permission denied TeamSpeak 3 server started, for details please view the log file Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2012 daj znać na pw, postawie ci nawet za 5zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) Daj znac pw postawie Ci wyjątkowo za free;) Tak w ogóle to w tutku masz wszystko luknij: biznes-host.pl/help/instalacja_teamspeak_na_serwerze_vps Edytowano Maj 12, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) Daj znac pw postawie Ci wyjątkowo za free;) Tak w ogóle to w tutku masz wszystko luknij: biznes-host.pl/help/instalacja_teamspeak_na_serwerze_vps Robiłem tym tutkiem i jeszcze innym i taki sam błąd wywala. A na testowym moim vpsie siada a robię wszystko tak samo ;/ Moja rada jest jedna - naucz się czytać - pisze jak byk. zrób tak: Stwórz usera: useradd ts3 (wiadomo pozniej wpisać hasła) Nadajemy prawa na plik: chmod +x ts3server_startscript.sh Pozniej przechodzisz na usera ts3 su ts3 I wiadomo odpalasz : ./ts3server_startscript.sh start Pamiętaj by zapisać przy pierwszym starcie hasła które wyskoczą (serveradmin + password) To chyba tyle. Tobie również proponuję nauczyć się czytać. Bardziej ze zrozumieniem Przeczytaj 10x jeszcze raz mój 1 post i wtedy się udziel Edytowano Maj 12, 2012 przez Lajtowy* (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) Ten błąd występuje gdy masz złe pliki pobrane. Gdy masz system 32 bit to pobierasz http://teamspeak.gam...86-3.0.5.tar.gz a gdy masz 64 bit to http://teamspeak.gam...64-3.0.5.tar.gz Ty pobrałeś złe pliki dlatego masz ten błąd. Jeśli pobrałeś x86 to pobierz amd64, a jeśli masz amd64 to pobierz x86 i działa. Edit: Root tutaj nic do rzeczy nie ma więc nie wiem czemu mu pchacie założenie nowego usera jak na roocie dobrze działa? Ja wiem dużo osób nie poleca odpalania serwerów na roocie lub innych rzeczy, ale gdy błąd jest nie od usera to po co zakładać XXX userów? Edytowano Maj 12, 2012 przez ArabSmall (zobacz historię edycji) 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Też miałem zamiar postawić za free, no chyba że by chciał pomocy z uprawnieniami na serwerze to już bym musiał pomyśleć o paru groszach. Jak chcesz to daj znać jestem online cały czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Wieczorem spróbuję tak jak Arab napisał i dam znać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 (edytowany) Leci + dla Araba. Dzięki, działa. Nie wpadłem na to nawet ;D Można zamknąć /Edit Oj jednak nie będzie plusika http://screenshooter.net/9295155/mbkasnj Ale u mnie osobiście masz plusa Edytowano Maj 12, 2012 przez Lajtowy* (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Dodalismy za Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2012 Dodalismy za Ciebie Heheh. Widzę nie żałowaliście Ale dzięki Ps. Jeśli spam to przepraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2012 Skoro temat nie jest jeszcze zamknięty, pozwolę sobie go odświeżyć. Mam problem z tsem. Co jakiś czas się hmm. Wyłącza ? Jakieś 2 dni temu były problemy z całym vpsem (nie wiem po czyjej stronie), ale już wróciło do normy, a ts dalej się wyłącza. Co może być tego przyczyną ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2012 (edytowany) Skoro temat nie jest jeszcze zamknięty, pozwolę sobie go odświeżyć. Mam problem z tsem. Co jakiś czas się hmm. Wyłącza ? Jakieś 2 dni temu były problemy z całym vpsem (nie wiem po czyjej stronie), ale już wróciło do normy, a ts dalej się wyłącza. Co może być tego przyczyną ? Może był to problem z routingiem, jeśli maszyna matka czy Twój vps miały restarty to musiałeś włączyć tsa ponownie. Jeśli tylko ts się wyłączał to sprawdź logi. Edytowano Maj 24, 2012 przez nesti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 Sprawdź uptime vpsa jeżeli on nie padł, a padł ts3 to luknij w logi, być może baza ma crasha lub posypała się, miałem również takie przypadki, jakieś dziwne błędy. Wklej tu ostatnie pare linijek zaraz po wyłączeniu tsa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 2012-05-24 19:02:41.309999|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033 2012-05-24 19:02:41.514511|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1, 2012-05-24 19:02:41.515347|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011 2012-05-25 09:46:09.470242|INFO |ServerMain | | Received signal SIGTERM, shutting down. To jest końcówka logów, gdy się ts wyłączył. (nie wiem czy dobre dałem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 Prawdopodobnie vps ubija sam tobie procesy.. zobacz tematy niżej: http://debian.linux.pl/archive/index.php/t-22008.html http://forum.teamspeak.com/showthread.php/53337-Received-signal-SIGTERM-shutting-down Odezwij się pw jeżeli chcesz lukne, postaram się jakoś pomóc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 Sprawdź sobie czy nie dobijasz do limitu procesów albo wykorzystania ramu. Możliwe też, że po prostu cały serwer poszedł na restart. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 Czemu mu wszystko na tacy wykładacie? W pierwszym problemie wystarczy aby pomyślał, użył google lub sprawdził co znaczą słowa które tam piszą. Wakacje się zbliżają, a wy zamiast odciągnąć dzieciaków, to jeszcze bardziej ich przyciągacie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lajtowy* 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 Sprawdź sobie czy nie dobijasz do limitu procesów albo wykorzystania ramu. Możliwe też, że po prostu cały serwer poszedł na restart. Nie ma mowy o dobijaniu do limitu. 1/3 jest zajęte. Czemu mu wszystko na tacy wykładacie? W pierwszym problemie wystarczy aby pomyślał, użył google lub sprawdził co znaczą słowa które tam piszą. Wakacje się zbliżają, a wy zamiast odciągnąć dzieciaków, to jeszcze bardziej ich przyciągacie... A co Cię to interesuje ? Proszę o usunięcie jego offtopu. Tak bardzo CI to przeszkadza ? Spoko. Załatwię to z NOName na prv. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach