miras 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2012 Witam, mam następujący problem, mam nieszczęsny skrypt włączania serwera shoutcast i działa wszystko jak trzeba oprócz tego, że jak się raz kliknie na włącz to skrypt jakby 'myśli' i będzie tak 'myślał' w nieskończoność, a gdy się jeszcze raz kliknie to jest wszystko ok i skrypt kończy swoją pracę a serwer jest uruchomiony, pomóżcie mi zrobić tak, aby po 1 kliknięciu serwer się włączał i było wszystko ok. Można zobaczyć to, co się dzieje: http://91.237.52.35/index.php Załączam kody: index.php: <?php $sapname="sc_serv"; //nazwa aplikacji shoutcasta $ssciezka="/home/shoutcast/"; //Sciezka do serwera shoutcasta $skonfig="sc_serv.conf"; //nazwa pliku konfiguracyjnego ?> <a href="index.php?p=wlacz">Włacz</a> <_____> <a href="index.php?p=stop">stop</a> <?php if ($_GET['p']=='wlacz') { include('wlacz.php'); } elseif ($_GET['p']=='stop') { include('stop.php'); } ?> włącz.php: <?php header("Location: index.php"); $adres=$ssciezka.$sapname.' '.$ssciezka.$skonfig; system($adres); ?> Plik stop.php jest zbędny, ponieważ on działa jak należy. Proszę o pomoc, bo już mnie szlag trafia, dzięki z góry panowie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2012 Pewnie jest tak, ze system uruchamia serwer i ladnie czyta od niego dane. Może & na końcu komendy uruchamiającej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach