miras 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 Witam mam następujący problem, zainstalowałem na vpsie phpmyadmin, mysql-server itd. apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin Następnie przeniosłem pliki phpmyadmina i mam taki problem, gdy wchodzę na ip/phpmyadmin to tylko pobiera jakiś plik i Not Found. Można zobaczyć: http://91.237.52.35/phpmyadmin/ Co na to poradzicie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 (edytowany) apt-get install libapache2-mod-php5 /etc/init.d/apache2 restart Edytowano Maj 6, 2012 przez nesti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miras 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 Nie mam pytań Dziękuję jak mogę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 Dla bezpieczeństwa zmień sobie adres do php. Bo są boty które sprawdzają masowo hasła... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 Zmiana zbytnio mu nic nie da, bo jeśli poda gdzieś adres to i tak się zalinkuje. Najlepiej to wyłączyć logowanie roota z phpmyadmin i aktywować phpmyadmin, aby był dostępny tylko z konkretnych adresów sieciowych. Dla czystej instalacji polecam ci także zastosować polecenie mysql_secure_installation. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach