Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Poszukuję VPS, a moje wymagania do niego to: - procek w granicach 0.5-1Ghz - RAM - przynajmniej 128, idealnie te 384, a 512 cud malina - dysk ~ 10GB (5 ewentualnie może być) - transfer i łącze - ok. 300GB, ale im więcej tym lepiej i żeby dało się te 10Mb wyciągnąć spokojnie, żeby nie zatykało - koniecznie płatność PayPal Szukam rozwiązania najlepszego w kategorii cena i b. dobrego w kategorii jakość/cena. VPS potrzebny pod bardzo lekkie serwery gry, która tylko potrzebuje łącza, bo procek czy RAM jest jej obcy. Dodatkowo przy okazji proszę o opinie nt. volumedrive, bo oni maja b. przystępną ofertę. Jak u nich ze stabilnością i dostępnością? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Od volumedrive nie udało mi się nigdy dostać odpowiedzi na maila ;-). Z budżetówek za to mogę polecić virpus.com - tanie, działa, support istnieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xradar 5 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Być może zadowoli Cię oferta www.host1plus.com - dziś na blogu opublikowałem opinię na temat usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ganicjusz 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Od volumedrive nie udało mi się nigdy dostać odpowiedzi na maila ;-). Z budżetówek za to mogę polecić virpus.com - tanie, działa, support istnieje. A oferują jakiś swój serwer DNS czy samemu trzeba stawiać? (nie wiem czy dobrze to ujałem bo jeszcze noobem jestem). Ceny dobre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Chyba nie, ale od czego jest https://freedns.42.pl/ . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cybuch 13 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 alienvps.com jeden z uzytkownikow wht strasznie sobie chwalil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 (edytowany) Cenowo takie właśnie jak virpus bym prosił. Alien mi się nie ładuje. Tak do volumedrive - support nie istnieje, ale serwery chodzą. Nie potrzeba mi w ogóle informacji jesli tylko wszystko działa. Edytowano Maj 5, 2012 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 (edytowany) https://vps6.net/vps-openvz - przymierzałem się dość długo, ponoć całkiem porządna firma, bardzo tanie dodatki (ram, transfer). http://www.dmehostin...z-linux-vps - miałem przez niecały rok, świetna sprawa, stabilny, szybki, tani, bez problemu idzie dogadać się z supportem (tun/tap itd.), łącze 99% czasu > 80Mb/s. (stary screen z mojego vps) Edytowano Maj 5, 2012 przez Piotrek Mazurkiewicz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 W takim razie proszę teraz o wypowiedzi tylko nt. vps6.net dmehosting.com i volumedrive.com vps6.net wyglada najlepiej, ale skoro dme przetestowany to mam dylemat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Właśnie vps6.net zawsze mnie kusiło z tym, że nie chciało mi się przenosić z dme i ceniłem sobie to łącze, które w żaden sposób nie było przycinane. Pewnie sobie wypróbuje za 2-3 tygodnie vps6, choć na razie pieniędzy brak :C Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wysepka 5 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 (edytowany) Może się skusisz na hostmist.com , wirtualizację xen w lokalizacji niemieckiej ? Edytowano Maj 6, 2012 przez Wysepka (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 rowniez polecam hostmist Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 (edytowany) Polecam spacerich.com, tanio i bez kłopotów. Miałem kilka miesięcy małego vpsa pod torrenty i wyciągałem kilkaset gb/mc. Volumedrive nie polecam, kupiłem 2 razy vps i ciężko było coś odpalić. Widać, że konkretny overselling. Edytowano Maj 6, 2012 przez nesti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kvs 1 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 A ja polecam VPS z Newwebsite, sprawdzony przeze mnie , 100% bez problemów, w dodatku darmowy Directadmin, firma juz kupe lat na rynku VPS XEN Guaranteed RAM: 512 MB Swap RAM: 512 MB Disk Space: 25GB Bandwidth: 500 GB/Month Directadmin FREE $6.95/month wpisując kod whtxen $1 zniżki na cały okres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 Chyba jednak DME. 3.95$, 1TB transferu i skoro łącze jest ok, to raczej przy tym zostanę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arhu 4 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 http://lowendbox.com od a do z Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 Działa Wam strona alienvps? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 "Error establishing a database connection" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 Macie moze podobne cenowo propozycje z UK? Najlepiej Londyn. podobne do DME, czyli za te 4$ 128ram, dysku ile będzie tyle przyjmę i transferu min. 300. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 7, 2012 http://bursnet.eu - DC w Manchesterze. Tyle, że za £4.95 dostajesz budżetowe rozwiązanie na openvz (z 512 MB ram i 1TB transferu na miesiąc). Za £5.95 dostaniesz to samo, tyle że na XENie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2012 Taniej taniej. Tego może być końcowo więcej, jednak w tych 5$ chciałbym się na początku zmieścić, bo to ma być jako bramka i cache www dla ludzi z tego obszaru świata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2012 Popatrz na http://www.lowendbox.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2012 Znam tą strone, jednak jak ktoś poleca coś z doświadczenia to jest dla mnie pewniejsze. Wiem, że tam też są przeprowadzone testy i jest ładnie opisywane, jednak zawsze może być jakaś wiadomość wykupiona... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2012 Polecam buyvm.net ale niestety u nich jest permanentnie "out of stock". Ich vpsy rozchodzą się w kilka godzin ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2012 Ten edis.at ma ciekawą ofertę. Widziałem, że ktoś z forum też u nich będzie kupował. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach