R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Witam mam takie pytanie jak mogę połączyć ze sobą lokalnie 2 komputery przez wifi, tak aby widziały się w otoczeniu sieciowym ? komunikacja komputer podłączony do routera = laptop z kartą wifi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Napisz zrozumiale, chcesz dwa kompy spiąć przez ADhoc czy za pomocą routera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Chce za pomocą WIFI stworzyć połączenie Lan miedzy PC podłaczonym do routera+AP a laptopem z kartą WIFI . Nie mam kabelka a chce przerzucić 10 GB danych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Robisz to dokładnie tak samo jak byś miał podłączone oba komputery kablem do routera, na jednym udostępniasz zasób a na drugim podłączasz się do niego. Jeżeli nie widzisz drugiego komputera w otoczeniu sieciowym to w explorerze wpisujesz \\IP_drugiego_komputera\ 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Jeszcze takie pytanie czy istnieje taka możliwość abym mógł podejrzeć co osoba robi na drugim komputerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDSL 15 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 (edytowany) Owszem możesz monitorować pakiety ( tzw nasłuchiwać ) Jeśli chcesz wiedzieć co dana osoba robi uruchom cmd i wpisz netstat zobaczysz w danej chwili z kim się łączy i co przegląda Bardziej zaawansowana konfiguracja http://pl.wikipedia.org/wiki/Netstat Jeśli opierasz to o system Linux/BSD możesz wykorzystać np : etercapa , oraz tcpdump lub różne hakierskie programiki i masz na dłoni hasła, rozmowy np : z gg , skype itp. Edytowano Maj 5, 2012 przez xDSL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Nie o to mi chodzi chce widzieć zdalnie co dana osoba robi na komputerze System WIN 7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDSL 15 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 (edytowany) Czyżby trojanik ? Postaw np jakis remote viewer i z tweak xp ukryj widoczność w pasku zaspokoisz swoją ciekawość będziesz miał stały dostęp do kompa. W zasadzie to tyle. Edytowano Maj 5, 2012 przez xDSL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDSL 15 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Możesz sobie również udostępnić cały drugi komputer, jeżeli chcesz wiedzieć jakie pliki są na komputerze.Panel Sterownia ---> Sieć i Internet ---> Grupa domowa Zawsze możesz skorzystać RDP, VNC aby podglądać w czasie rzeczywistym. Kolegę nie zaspokajają tylko pliki widocznie musi kogoś inwigilować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Nie o to mi chodzi chce widzieć zdalnie co dana osoba robi na komputerze System WIN 7 Instalujesz ultraVNC i bez tweeka w opcjach wybierasz Disable Tray Icon w Admin Properties. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach