SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Cześć, jak w temacie. Domena w home.pl ( i tu poczta ), rekord A przekierowany na linuxpl. DNS są z home.pl bo inaczej nie podepne tam demeny (masakra). Problem w tym, że po zmianie rekordu A, poczta przestała działać, tzn. główny host kieruje na serwery A a nie MX pomimo, że nslookup wskazuje to tak: moja_domena.pl MX preference = 10, mail exchanger = moje_konto.home.pl Chcę ominąć wpisywanie wszystkim w programie pocztowym hosta z home.pl bo za kilka tygodni poczta przechodzi na linuxpl. i znow bedzie problem ze zmiana konfiguracji kont. Jakaś pomoc droga redakcji :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Dopije kawe i nazwę domeny wywróże z fusów.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Smaczna kawa? akademiaosteopatii.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 W klientach pocztowych w nazwie hosta podajesz tą domenę? Czy np mail.akademiaosteopatii.pl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 (edytowany) podaje akademiaosteopatii.pl bo mail.akademiaosteopatii.pl kieruje na akademiaosteopatii.pl więc masło maślane Edytowano Maj 4, 2012 przez mitring (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Jakbyś wywalił CNAME z dnsów home.pl to by nie kierowało. A tak to lekki lipton. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Czy wywalenie CNAME chyba nic nie da, prócz tego kierowania z mail. na akademiaosteopatii.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach